Lütfen bekleyin..



Şahin: “İstihdam için iş adamları ve sanayiciler desteklenmeli”

30 Ocak 2018, 15:10 - Okunma: 2758

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, TÜMSİAD Batman Şubesi ziyaretetinde ş imkânının sağlanması ve istihdamın oluşturulması için iş adamları ve sanayicilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

TÜMSİAD Batman Şube Başkanlığını ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı, iş imkânının sağlanması ve istihdamın oluşturulması için iş adamları ve sanayicilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

TÜMSİAD ziyaretinde Şahin ve beraberindeki heyeti, TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

HÜDA PAR heyetini karşılayan Biçici, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan Şahin, parti olarak amaç ve gayelerini anlattı.

Özellikle İslam coğrafyasında yaşanan acı tabloya değinen Şahin, tüm Müslümanların bir araya gelerek vahdet içerisinde olmaları durumunda bu acı tablonun yaşanmayacağını söyledi.

Öte yandan iş adamlarının ve yatırımcıların yaşadığı sorunların konuşulduğu ziyarette, bölgedeki istihdamın ve halkın refah düzeyinin artmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretteki amaçlarını anlatan Şahin, “STK ziyaretleri kapsamında bugün de TÜMSİAD'ı ziyaret ettik. Batmanımızın sorunlarını konuştuk. Batman'da var olan işsizlik, sanayi anlamında yaşadığı sorunları, sıkıntıları ve bu sorunların çözümüne yönelik önerileri konuştuk, fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

“İnsanımızın refaha ihtiyacı var”

Yatırımlar noktasında bölgenin mahrumiyet yaşadığını belirten Şahin, “Batman'da bir işsizlik sorunu var. Bu durum herkesçe de kabul gören bir gerçekliktir. Tabi, işadamlarımızla, sanayicilerimizle oturduğumuzda bunun çarelerini konuşuyoruz, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Batman'ın başlıca sorunlarından bir tanesi Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcıların ihtiyacını karşılamamasıdır. Bölgemize pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Hasetten Batmanımıza bu anlamda yatırımlar yapılsın, istihdam ortamları oluşturulsun ki insanlarımız biraz daha rahat yaşayabilsin, refah düzeyini yakalayabilsin. İnsanımızın buna ihtiyacı var.” diye konuştu.

“İstihdam için iş adamları ve sanayicilerimizin eli güçlendirmelidir”

Her fırsatta iş adamlarıyla bir araya gelip sorun ve sıkıntılarını dinlemeye çalıştıklarını aktaran Şahin, “İş adamlarımızı ziyaret etmeye çalışıyoruz. Sorun ve sıkıntılarına yönelik çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda gördüğümüz sıkıntıların aynısını sanayicilerimiz de, iş adamlarımız da dile getiriyor. Fakat şunu diyoruz: Mevcut iktidar farklı gerekçelerin arkasına saklanmamalı, daha rahat iş ortamları oluşturabilmeli, iş yerleri, iş sahaları açabilmeli, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin elini güçlendirmelidir. Bu, devletin önemli bir görevidir. Çünkü hemfikir olunan noktalardan bir tanesi de hiçbir iş adamının, müteşebbisin, girişimcinin kendi öz sermayesiyle istediği projeyi yapamayacağı gerçeğidir. İş adamının biraz sermayesi olacak, devlette destekleyecek ki bulunduğu ilde, bölgede istihdam alanları açsın, iş ortamları oluşturabilsin. Böyle olursa insanlarımız işsizlikten kurtulur. Bu anlamda hükümete de çağrımız, sanayici ve iş adamlarını desteklenmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Yeni iş sahaları açılsın”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici, Cazibe Merkezleri Programının geldiği nokta ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

Batman'da ve diğer bölge illerinde yatırım yapacak olan yatırımcılara yönelik makine desteği, inşaat desteği, üretim desteği ve diğer alanlarda desteklerin verileceği projede beklenenin olmadığını belirten Biçici, şunları söyledi:

"Resmi gazetede yayınlanan bu açıklama açıkçası bizi biraz üzdü. Çünkü bizim büyük yatırımcılarımızdan beklentimiz vardı. Bölgemizde malumunuz işsizlik biraz fazla, büyük yatırımcılar buraya gelseydi istihdam konusu çözülecekti. İnşallah bizim de hükümetten beklentimiz, bu cazibe merkezlerine karşı değişik bir paketle iş adamlarımız için yeni bir ekonomik paket, yeni bir iş sahalarını açmasıdır. Ümidimiz, ekonomimizin, devletin de desteğiyle daha iyi noktaya gelmesidir.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=