Lütfen bekleyin..



TÜMSİAD: Umudumuzu Kaybetmek İstemiyoruz

31 Ocak 2018, 15:57 - Okunma: 3022

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici Cazibe Merkezleri programı ile alakalı açıklama yaptı.

Biçici açıklamasında; daha önce açıklanan Cazibe Merkezleri projesi bölgemizde yatırımcılar için bir heyecan uyandırmıştı. Lakin geçtiğimiz gün Resmi gazetede yayınlanan program sonuçları biz iş dünyasını tam olarak tatmin edemedi.

Batman'da ve diğer bölge illerinde yatırım yapacak olan yatırımcılara yönelik makine desteği, inşaat desteği, üretim desteği ve diğer alanlarda desteklerin verileceği projede beklenenin olmadığını belirten Biçici, şunları söyledi:

"Resmi gazetede yayınlanan bu açıklama açıkçası bizi biraz üzdü. Çünkü bizim büyük yatırımcılarımızdan beklentimiz vardı. Bölgemizde işsizlik fazla buna karşılık, genç nüfusumuz artı değerimiz, büyük yatırımcılar buraya gelseydi istihdam konusu çözülecekti. İnşallah bizim de hükümetten beklentimiz, bu cazibe merkezlerine karşı değişik bir paketle iş adamlarımız için yeni bir ekonomik paket, yeni bir iş sahalarını açmasıdır. Ümidimiz, ekonomimizin, devletin de desteğiyle daha iyi noktaya gelmesidir.

TÜMSİAD olarak umudumuzu kaybetmek istemiyoruz, Cazibe merkezlerine alternatif oluşturabilecek yeni bir projenin acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yeni desteklerde özellikle KOBİ’leri daha da büyütebilecek, onlara can suyu olacak destekler, mevcut üreticiyi destekleyecek, rekabet ortamına adalet getirecek ve kendi işini büyütecek KOBİ’lerimizin önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Hükümetimiz ekonomiyle ilgili kalıcı bir çözümler getirmesi lazımdır. Geçici çözümler sanayici ve iş adamlarımızı kredi kullanımına itmektedir. Kredi kullanımı bir çözüm değildir. Bunun için sanayici ve işadamlarımızın daha çok büyümeleri ve sıkıntı çekmemeleri için kalıcı çözümler elzemdir.

İlimiz İran, Irak ve Suriye’ye yakın bir konumda ve sınır komşularımızla ciddi bir ticaret potansiyelimiz var. Temennimiz Suriye’deki savaşın biran önce sona ermesi ve Bölgemizin eski ticari olarak hareketli günlerine dönmesidir dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=