Lütfen bekleyin..



Çetin: "Bölgenin kalkınması için yeni teşvik paketleri hazırlanmalı"

02 Şubat 2018, 12:22 - Okunma: 2964

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, iş adamları tarafından umut haline gelen programın iptal edilmesinin derin bir hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Batman Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, bölgenin kalkınması için yatırımcıların ilgisini çekecek yeni teşvik paketlerinin hazırlanması gerektiğini söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı'nın iptal edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, iş adamları tarafından umut haline gelen programın iptal edilmesinin derin bir hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Bu projenin bölgede yatırımcılar için heyecan uyandırdığını anlatan Çetin, iptal edilen programın iş dünyasında hayal kırıklığıyla birlikte zaman kaybına yol açtığını kaydetti.

Çetin, "Cazibe Merkezleri Programı açıklandığı zaman bölgede büyük bir sevinç ve heyecan uyandırmıştı. Çünkü yeni yatırımlarla birlikte istihdamı artıracağı, piyasalardaki durgunluğun aşılacağı ve bölge ekonomisini yeniden canlandıracağı beklentisi hâkim olmuştu. Bölgemiz birçok konuda olduğu gibi ekonomik alanda da bugüne kadar istenilen düzeye ulaşamadığı için Cazibe Merkezleri Programı bu yönüyle umut olmuştu." dedi.

Yatırımcıların ilgisini çekecek yeni teşvik paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Çetin, "Yatırımcılar olarak Cazibe Merkezleri Programı'nın hayata geçirilmesini dört gözle beklerken, iptal edilmiş olması derin bir hayal kırıklığına neden olduğu gibi bunu zaman kaybı olarak da değerlendiriyoruz. Özelikle de Batman ve bölgemizin kalkınmasını sağlayabilmek için yatırımcıların ilgisini çekecek yeni teşvik paketlerinin hazırlanması ve hızlı bir şekilde uygulanması gerektiği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=