Lütfen bekleyin..



Gercüşlü çiftçiler pekmez ve turşu fabrikası istiyor

17 Ağustos 2015, 16:48 - Okunma: 2519

Batman’ın Gercüş ilçesindeki çiftçiler, bölgede yetişen üzüm ile acur verimini katlamak için pekmez ve turşu fabrikalarının kurulmasını istiyor.

Gercüş (Kercosê) ile Hisar (Hesarê) havzasının, yetişen acur (tazenazik,tirozi,katık) ve üzümüyle meşhur olması çiftçileri harekete geçirdi. Gercüşlü çiftçiler, üretilen üzüm ve acur için ilçede pekmez ve turşu fabrikalarının yapılmasını istedi.

Konu hakkında birçok yetkiliden destek bekledikleri halde hiçbir destek alamadıklarını öne süren çiftçiler, kurulacak fabrikaların bölgenin gelir kaynağı olacağını belirterek fabrikayı kuran işadamı ve çiftçilere de çok katkı sağlayacağını kaydettiler.

Gercüş’e bağlı Kırkat (Kırkatê) köyü çiftçilerinden Mehmet Selim Temiz, “Batman’ın Gercüş ile Hisar, havzasındaki çölde yetişen acur ve üzümüyle meşhurdur. Bu yörede ürettiğimiz ürünler çok kalitelidir. Bu yüzden iş adamlarından bir turşu bir de pekmez fabrikasını kurmalarını istiyoruz. Bu fabrikayı kuracaklara devlet yüzde 50 hibe desteği de veriyor. Bu proje hem iş adamlarına, hem de bölgemize kazandırır. Bu konu hakkında Gercüş’teki Tarım Müdürlüğüne, Ziraat Odası ve siyasi partilere söyledik. Kimse bu fabrikaları kurma sözü vermedi. İhtiyacımız olan bu fabrikaların, çiftçiler olarak bir an önce kurulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Gercüş çiftçilerinin sıkıntılarına değinen Temiz, “Gercüş ve Hisar bölgelerindeki dağlarda, çok verimli topraklarımız var. Sondaj vursak su da çıkacak ama elektrik hattı uzak olduğundan su çıkaramıyoruz. Bundan dolayı o verimli topraklarımızdan faydalanmıyoruz. Elektrik hattı olmazsa devletin yüzde 50 hibeli verdiği güneş panelleriyle bizlere destek çıkmasını bekliyoruz. Bu vesileyle o verimli topraklarımızı değerlendirebiliriz.” dedi.  (M.Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=