Lütfen bekleyin..



"İstihdamın için iş adamları ve sanayiciler desteklenmeli "

09 Şubat 2018, 11:47 - Okunma: 2955

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

MÜSİAD Batman Şube Başkanlığını ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı ve beraberindeki heyet, iş imkânının sağlanması ve istihdamın oluşturulması için iş adamları ve sanayicilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

MÜSİAD ziyaretinde Şahin ve beraberindeki heyeti, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

"Batman'da işsizlik hat safhada"

Halk ve esnaf ziyaretlerinde kendilerine aktarılan en önemli sorunun işsizlik olduğunu söyleyen Şahin, "Batman'da gerçekten işsizlik hat safhada, bunun için Batman'a yatırımların yapılması, istihdam alanlarının oluşturulması lazımdır. Sanayicilerimiz, Batman'ın en öncelikli sorununun ikinci bir organize sanayi bölgesinin açılması olduğunu söylüyor. Çünkü mevcut organize sanayi artık ihtiyaçları karşılamıyor. Başkanımızda ifade ediyor; 'Artık bunu dile getirmeye usandık' diyor. Bu sorunların erken bir vakitte çözülmesi lazım." ifadelerini kullandı.  

"Ekonomik sıkıntı gençlerimizin ahlakını da etkileyen bir faktördür"

Son zamanlarda kentin gündeminde olan en büyük sorunlardan bir tanesinin de uyuşturucu kullanımında yaşanan artış olduğuna dikkat çeken Şahin, şunları söyledi: "En büyük sorunlarımızdan bir tanesi haline gelen uyuşturucu müptelalığı ve hırsızlığın temelinde de işsizlik vardır. Gençlerimizin, işleri varsa işlerine gidip gelecek, çocuklarına ekmek getirecek ve iyi bir şeylerle meşgul olacaklardır. Ama iş yoksa sabahtan akşama kadar internet ortamlarında ve sokaklarda boşuna zaman geçirerek birbirlerini olumsuz yönde etkileyebiliyorlar. Bazı insanlarda bu işsizlik ortamını fırsata dönüştürüp bu gençlerimizi bozuyor. İstemediğimiz ortamlara çekiyorlar. Bu da Batman'ımızın kanayan yarasıdır. Demek ki ekonomideki sıkıntı gençlerimizin de ahlakını da etkileyen bir faktördür." ifadelerini kullandı.  

"İşsizliğin giderilmesi için sanayicilerimizin elinden tutulması gerekir"

Batman'daki işsizliğin düşürülmesi için istihdam alanlarının açılması gerektiğine değinen Şahin, "Müteşebbislerimizle, iş adamlarımız ve girişimcilerimizle birlikte oturulup çözümün bulunması gerekiyor. Gerek Batman Valisine gerekse de devletin ekonomisini işleten yetkililerine sesleniyoruz! Batman bu durumu hak etmiyor." şeklinde konuştu.

"Batman olarak kabuğundan çıkıp Gaziantep yolunda ilerlememiz gerekiyor"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir, Batman Organize sanayinin yetersizliği ve Batman'daki işsizlik ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

HÜDA PAR İl Başkanı ve heyetinin ziyaretleri kendilerini sevindirdiğini belirten Özdemir, Batmanla ilgili ortak kaygılarının olduğunu belirtti.

Batman'ın huzur içinde yaşayan bir şehir olduğunu söyleyen Özdemir, "Batman, kabuğundan çıkarak Diyarbakır'ı aşıp Gaziantep yolunda ilerlememiz gerekiyor. Batman olarak bunu kaldırabilecek güçteyiz. Batmanlı iş adamları olarak bizim bazı isteklerimiz var. Bunları basın aracılığıyla zaman zaman söylüyoruz. Bugünde Sayın HÜDA PAR İl Başkanımızın nezdinde bu sıkıntı ve isteklerimizi dile getirdik. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=