Lütfen bekleyin..



Batman'da "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi

11 Şubat 2018, 19:23 - Okunma: 2745

Batman Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) üniversite sınavına hazırlanan bin 290 öğrenciye Batman Valisi Ahmet Deniz’in katılımıyla eğitim setleri hediye edildi.

​Batman Halk Eğitim Merkezinde üniversite sınavına hazırlanan binin üzerinde öğrenciye eğitim setleri hediye edildi.

Bir buçuk yıl önce başlatılan "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesinde eğitime katkı olarak yapılan kitap dağıtım etkinliğinde Batman Valisi Deniz'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ve bazı kurum temsilcileri yer aldı.

Toplamda bin 290 öğrenciye destekleme ve yetiştirme kapsamında üniversiteye hazırlık kitaplarının dağıtılmasının ardından konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Vali Deniz, "Bütün amacımız ve gayemiz Batman'da eğitimin niteliğini daha üst yere taşımaktır. Burada, öğrencilerimizin akademik ve sınav başarısını en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Tabi bunun yanında da değerler eğitimi veriliyor. Bu projenin bir ayağı da, üniversiteye gidecek çocuklarımızın destekleme kurslarıyla, halk eğitim bünyesinde bin 290 tane öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz; ve öğrencilerimize materyal desteğini geçen sene de sağlamıştık." dedi.

Burada kursa katılan öğrencilerimizin çoğu güzel okullar kazandılar. Bu yıl da devam edelim istedik. Bugün de bin 290 öğrencimize set olarak, üniversite sınav destekleme setlerini dağıttık. Ayrıca deneme sınavları da bu projemizin içerisinde. Burası saat 22.00'ye kadar açıktır. Çocuklarımız hem etütlerden faydalanıyorlar, kütüphanemiz hakeza. Biz çocuklarımıza, rahat ders çalışabilecekleri yerleri artırmaya çalışıyoruz. Burada birçok şey yenilendi. Mefruşatı, boya ve badanasıyla güzel bir mekân oldu. Ben de arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Deniz açıklamasının ardından beraberindekilerle Halk Eğitim Merkezinin üst katında açılan etüt merkezini gezdi. Etüt merkezinde yer alan konferans salonu, İngilizce, müzik, oryantasyon, bilgisayar gibi eğitim kurslarının verildiği sınıfları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Deniz ayrıca, Halk Eğitim Merkezinde eğitim alıp Muğla Tıp Fakültesini kazanan Ahmet Durmaz'la telefon görüşmesi yaparak kendisini tebrik edip başarılarının devamını diledi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=