Lütfen bekleyin..



Batman'da 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek

13 Şubat 2018, 12:10 - Okunma: 3677

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Mahmut Polat ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir tarafından Batman İŞKUR binasında düzenlenen törenle 500 kişi için girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı.

Batman'da İŞKUR İl Müdürlüğü ile MÜSİAD Batman Şubesi arasında imzalanan protokol ile 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Mahmut Polat ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir tarafından Batman İŞKUR binasında düzenlenen törenle 500 kişi için girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı.

Törende İŞKUR Batman İl Müdür Vekili Mahmut Polat, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ile Şube Müdürü Muhammed Candan ve girişimcilik eğitimi verecek olan eğitimci Şükrü Özalp hazır bulundu.

Girişimcilik eğitimi protokolü imzalandıktan sonra İLKHA'ya bilgi veren paydaşlar, girişimcilik eğitiminin Batman'ın iş dünyasına büyük faydasını olacağını ve ilerleyen tarihlerde talep olması halinde yeni eğitim programlarının da düzenleneceğini aktardılar.

İŞKUR ve KOSGEB tarafından sözleşme gereği olarak MÜSİAD ile birlikte girişimcilik eğitimin verileceğini söyleyen İŞKUR Müdür Vekili Mahmut Polat, "Buradaki temel hedefimiz Batman'ın girişimci ruhunun belgeyle belgelenmesi ve onun üzerinde gerek KOSGEB'in ve gerek bu eğitimi alacak engelli bireyler açısından İŞKUR'un da kendi işlerine başvuru yapabilmesi için girişimci sertifikasyon işlemi yapılacak. Toplamda 500 kişiye eğitim verilecek. Eğitimlerimiz hocamız Şükrü Özalp tarafından verilecek." dedi.

Yapılan proje ile bilgi veren Polat, "Her bir eğitim süresi 32 saat olup, her 32 saatlik bir dilim 25 kişilik sınıfta bunların eğitimi yapılacak. 500 kişinin eğitimi yaklaşık 5 ay gibi bir sürenin sonunda hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Buradaki asıl amacımız, seçme işi yaparken bizim iş ve meslek danışmanlarımız, eğiticimiz ve yüklenicimiz ile birlikte kendi işini en hızlı şekilde kurmaya yakın olan bireyleri seçmektir. Asıl hedefimiz 2 yıl sonra iş kurma hedefi olan bir insanı şu anda seçmektense 6 ay sonra işini kuracak bir kişi seçtiğimiz takdirde bu kişi bu fırsattan faydalanmış olacaktır. Bu protokolümüz inşallah hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.  

Yapılan protokol hakkında bilgi veren MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, "İnşallah 500 insanımızı girişimcilik belgesini vermek için çalışmalarımızın ilkinin protokolünü imzalamış olduk. MÜSİAD olarak kurulduğumuz yıldan bu yana her sene girişimcilik ile ilgili bu tarz toplantılarımız oldu. Bu senenin başında İŞKUR ve KOSGEB desteklerinden faydalanma adına Batman'daki girişimcilerimizi belgelendirme ve bu anlamda da 500 kişilik bir eğitim programı, bu da yaklaşık 5 ay sürecek bir eğitim demektir. Biz şimdiye kadar yaklaşık 700'e kadar girişimcilik eğitimi verdik. Bununla beraber sayımız bini geçmiş olacak. MÜSİAD olarak burada eğitim görecek kişilere üyelerimiz nezdinde girişimcilik hayatlarından kesitler sunacaklar." şeklinde konuştu.  

500 girişimciye eğitim vereceğini belirten eğitimci Şükrü Özalp, eğitim alacakların kendi işlerini kurma noktasında KOSGEB olarak üzerlerine düşecekleri yapacaklarını söyledi. (İLKHA)

Mardin'de akaryakıt kaçaklığı: 3 gözaltı

Mardin'de akaryakıt kaçaklığı: 3 gözaltı

Mardin'de akaryakıt kaçaklığı: 3 gözaltı

Mardin'de akaryakıt kaçaklığı: 3 gözaltı

Mardin'de akaryakıt kaçaklığı: 3 gözaltı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=