Lütfen bekleyin..



Hasta refakatçilerine okuma imkânı

19 Ağustos 2015, 10:07 - Okunma: 3054

Batman’da diyaliz ünitesinin bekleme salonunda hasta refakatçilerinin, zamanlarını daha iyi değerlendirebilmeleri için kitaplık oluşturuldu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi hizmetlerine bir yenisini ekledi. Diyaliz ünitesinin bekleme salonunda hasta refakatçilerine de kaliteli zaman geçirmeleri için kitaplık oluşturuldu.

Okuma alanıyla ilgili refakatçi Ceylan Savgat, “Annem haftada iki kez diyalize giriyor. Her seferinde 6 saatimiz hastanede geçiyor. Diyaliz ünitesinin bulunduğu yerde okuma ve dinlenme salonun oluşturulması bizim açımızdan çok iyi oldu. Hastalarımız diyalize girerken bizler de vaktimizi kitap okuyarak geçiriyoruz. Kitaplık oluşturulduğundan bu yana yaklaşık 20 kitap okudum.” dedi.

Alternatif çözümler üretiliyor

Hastane Yöneticisi Dr. İdris Yıldırım, “Hasta ve hasta yakınlarına psikolojik destek sunmak amacıyla oluşturulan bu birimde amacımız hasta ile konuşmak, duygularından haberdar olmak, güven duygusunu geliştirmek ve benzer sorunu olan kişilerle iletişim kurmasına olanak sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Biyolojik hastalığa eklenen psikolojik ve sosyal sorunlar için çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını söyleyen Psikolog Yasemin Körsu Büyüktaş ise şöyle konuştu: “Hastalarımızla düzenli görüşmeler yaparak bağımlılık ve hasta rolüne ilişkin davranışlar ile yetersizlik ve eksikliğe ilişkin düşünceler üzerinde çalışıyoruz. Hastalarımıza yaşamın bir mücadele olduğunu, yaşamdaki her olayı bir kişisel gelişim fırsatı olarak değerlendirmemiz gerektiğini, bizi olgunlaştırdığını ve yaşamdan doyum almamıza yardımcı olduğunu anlatmaya ve anlaşılmasını sağlamaya çalışıyoruz.” (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=