Lütfen bekleyin..



Prof. Dr. Şemsettin Dursun, TYB Batman İl Temsilciliği’ne atandı

27 Şubat 2018, 14:26 - Okunma: 2777

Türkiye’de en fazla üyeye sahip ve etkili bir yazar kuruluşu olan Türkiye Yazarlar Birliği’nin Batman İl Temsilciliği’ne Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Dursun atandı.

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun, “Türkiye’de en fazla üyeye sahip ve etkili bir yazar kuruluşu olan Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilciliği’ne beni layık gören Türkiye Yazarlar Birliği Yönetimi’ne teşekkür ederim. İnşallah Batman’a Ülkemize ve milletimize hayırlı oluruz.” dedi.

 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin siyaset üstü tavrı, demokratik yapısı ve modern teşkilatlanması ile üyelerinin dışında ülkemizdeki tüm yazar, fikir adamı ve sanatçıların kendilerini ifade edebildikleri bir mesleki kurumu olduğunu belirten Dursun, yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla 7 Ağustos 1978’de farklı kesimlerden 14 yazar tarafından “Yazarlar Birliği” adıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurulduğunu ifade etti.

 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin 1985’te Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye” adını kullanma hakkını elde ettiğini, 1991’de “Kamu Yararına Çalışan Kuruluş” statüsünü kazandığını belirten DURSUN, “Türkiye Yazarlar Birliği’nin üyeleri, çok geniş bir fikri yelpazenin içinden geliyor. TYB serbest yazarları, basın mensuplarını, ilim ve fikir adamlarını, radyo programcıları ile televizyon ve senaryo yazarlarını bünyesinde topluyor. Türkiye Yazarlar Birliği’nin halen; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Sakarya ve Adıyaman’da şubeleri ve Batman’ında aralarında olduğu belli başlı illerimizde temsilciliği bulunuyor” dedi. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=