Lütfen bekleyin..



DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

05 Mart 2018, 15:11 - Okunma: 1398

Batman'da, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla AFAD tarafından bir dizi etkinliklere başlandı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürlüğü tarafından Batman'da '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılmaya başlandı.

, bahçe ve salonunda AFAD araçları ve AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin vatandaşlara tanıtımı yapıldı. Hafta boyunca sergi ve tatbikat etkinlikleri yapılacağı ifade edildi.

Batman AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım, her yıl olduğu gibi bu yıl da '1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Dağda arama kurtarma, dağcılık malzemeleri, kamera çekimi yapan drone, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve Radyolojik) ve kimyasal numune alma malzemeleri gibi birçok ürünün sergilendiği etkinlikte açıklamalarda bulunan Yıldırım, 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında sergi açtıklarını ve 10.00 ile 17.00 arası saatleri kapsayacağını belirtti.

Yıldırım, "KBRN malzemeleri, arama kurtarma, pünomatik malzemeler, sismik akustik ses dinleme cihazı, dağcılık faaliyetlerinde kullandığımız malzemeler sergilendi. Okullarımıza Milli Eğitim İl Müdürlüğü aracılığıyla davetiye gönderildi. Kurumlarımıza, valilik makamımıza davetiye gönderildi. Bunun sonrasında Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında planladığımız bir tatbikatımız vardır. Yarın provasını yapacağız. Tatbikatını yapacağımız okulumuz, Güzel Sanatlar Lisesidir. Biz orada deprem, kurtarma, yangın ve tahliye tatbikatını gerçekleştireceğiz. Diyarbakır ilimizdeki Arama Kurtarma Ekibinden de destek ekip gelecek. Yarın yapılacak deprem provasının ardından 7 Mart, Saat 14.00'te tatbikatımız gerçekleştirilecektir. Malzeme sergimiz bir günü içermektedir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=