Lütfen bekleyin..



KUŞLAR DA ÜŞÜMESİN ETKİNLİĞİ

00 0000, 00:00 - Okunma: 998

Batman 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Karanfil Sınıfı öğrencileri, "Kuşlar da üşümesin" sloganı ile yaptıkları kuş kafeslerini okul bahçesindeki ağaçlara astı.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası FETÖ'den alınarak Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilerek 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu olarak hizmet vermeye başlayan okul öğrencileri, yaptıkları çalışmalarla okulun adını duyuruyor.

Okul bünyesindeki TEMA gönüllüsü Karanfil Sınıfı öğrencileri, doğadaki canlılar için çalışma başlattı.

"Kuşlar da üşümesin" sloganı ile ilk olarak kendi imkânları ile yaptıkları kafesleri okul bahçesindeki ağaçlara asan öğrenciler daha sonra da harçlıklarını biriktirerek aldıkları yemlerle kuşların yem ihtiyacını karşıladı.

Karanfil Sınıfı Öğretmeni Serpil Atmaca, çocukların duyarlılık sahibi olabilmesi için küçük yaştan itibaren bu çalışmalara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle çocukların doğa ile iç içe olması, onlarda sevgi, saygı ve şefkat duygusunun da gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Atmaca, "Öğrencilerimizi fırsat buldukça doğayla, toprakla buluşturuyoruz. Onlara doğa sevgisi, hayvan sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızdan bir tanesi 'öğretmenim kuşlar üşüyor mu?' sorusu bizleri harekete geçirdi. ve 'Kuşlar da üşümesin' diyerek böyle bir çalışma başlattık. Yaptığımız kafesler sayesinde artık kuşlar da üşümeyecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=