Lütfen bekleyin..



"FETÖ'cü hâkimler sahte belgelerle inananları hapse attırdı"

07 Mart 2018, 17:10 - Okunma: 1627

Türkiye'de Darbeler ve Ardında Bıraktıkları" Konferansında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "FETÖ'cü-cuntacı hâkim ve savcılar, ürettikleri sahte belgelerle inanan insanlara zulüm etmiş, direnenleri hapse attırmışlardır." dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "FETÖ'cü-cuntacı hâkim ve savcılar, ürettikleri sahte belgelerle inanan insanlara zulüm etmiş, direnenleri hapse attırmışlardır." dedi.

Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türkiye'de Darbeler ve Ardında Bıraktıkları" Konferansı Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlendi. Konferansta konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "FETÖ'cü-cuntacı hâkim ve savcılar, ürettikleri sahte belgelerle inanan insanlara zulüm etmiş, direnenleri hapse attırmışlardır." dedi.

Konferansa; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, kurum yöneticileri, STK temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans, Rektör Durmuş'un açılış konuşması ve 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Koçak'ın konuşmasıyla devam etti.

Konferansının açılış konuşmasını yapan Durmuş, 28 Şubat'ın Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, her 10 yılda bir darbelerle bu ülkenin geleceğinin karartıldığını söyledi.

Durmuş, "28 Şubat, insanın katsayı engeliyle, başörtüsü yasağıyla, üniversitelerde kurulan ikna odalarıyla, inancından dolayı eğitim hakkından yoksun bırakılmasıyla tanıştığı tarih oldu. Evet, maalesef o kara günde, tanklar insanların gelecekleri ve iradelerinin üzerinden silindir gibi geçtiğini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 'İkna odaları' hayatımıza bu dönemde girdi, üniversiteli kızlarımız inançları ve siyasi kimlikleri ile gelecekleri arasında tercih yapmak zorunda bırakıldı. Bu süreçte, yine binlerce genç kızımız, kimi zaman son sınıfa veya son sınıfın son dönemine kadar geldikleri üniversitelerini terk etmek zorunda kaldı." dedi.

28 Şubat darbesinde de FETÖ'nün parmak izlerini görmenin mümkün olduğunu vurgulayan Durmuş, "15 Temmuz'dan sonra tutuklanan FETÖ'cü cuntacılarının ifadelerinden, bu hainlerin Müslümanlara zulmün uyguladığı 28 Şubat darbe sürecinin de aktörleri olduğu ortaya çıkmıştır. Ne 28 Şubat'ta ne de 12 Eylül'de FETÖ örgütünden hiç kimse zarar görmemiştir. Hatta bu terör örgütü bu darbelerden güçlenerek çıkmıştır. FETÖ'cü-cuntacı hâkim ve savcılar, ürettikleri sahte belgelerle inanan insanlara zulüm etmiş, direnenleri hapse attırmışlardır." ifadelerini kullandı.

28 Şubat darbesiyle milletin kalbinin vurulduğunu belirten 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak ise 28 Şubat'ın doğrudan doğruya halkı karşısına alarak milletin yüzyıllardır kalbinde yaşattığı ve uğrunda yaşadığı değerleri hedef tahtasına yerleştirmek küstahlığı olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbesi ile birlikte Türkiye artık darbe kanserinden ebediyen kurtulduğunu aktaran Koçak, ne zaman darbeler olmuşsa, o zaman toplumsal kaynamaların başladığını, toplumsal barışın zedelendiğini, ekonomik refahın da on yıl geriye gittiğini kaydetti.

28 Şubat'ın millete karşı yapıldığını ifade eden Koçak, "28 Şubat farklıydı. Millete karşı yapıldı. Milletimizin asırlardır kalbinde yaşattığı ve uğrunda yaşadığı değerlere kast etmek küstahlığını gösterdiler. Evet, 28 Şubat milletin kalbini vurdu. Önceki darbeler milli iradeyi ve milletin seçtiklerini hedef almakla beraber açıkladıkları niyetleri itibariyle yönetici elitleri hedef alıyordu. Oysa 28 Şubat doğrudan doğruya halkı karşısına almak pervasızlığını gösterdi." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=