Lütfen bekleyin..



90 yaşında okuma-yazma öğreniyorlar

09 Mart 2018, 17:22 - Okunma: 2361

Batman'ın Sason ilçesinde 90 yaşlarında bazı kadınların 'Okuma-Yazma Seferberliği'ne katıldıkları bildirildi.

"Okuryazarlık Seferberliği" Batman'ın Sason ilçesinde de başladı.

İlçede Sason Kaymakamlığının destekleriyle ilçe merkez ve tüm köylerde 14 yaş üstü örgün eğitim çağı dışına çıkmış okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kendilerine en yakın okulda birinci ve ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlandığı belirtildi.

Okuma yazma kurslarına katılarak sınıfları gezen İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz, yaptığı açıklamada, başlatılan okuma yazma seferberliği bünyesinde 121 erkek ve 463 bayan kursiyere ulaşıldığını ifade etti.

Kaymakamlık olarak bu kursların en iyi şekilde sürdürülmesi için gerekli tüm gayretleri sarf ettiklerini aktaran Beyaz, "Özellikle kursiyerlerimize baktığımızda bayanların çoğunluğu oluşturması bizleri daha fazla mutlu etti. Hedefimiz okuma yazma alanında ülke ortalamasının üstüne çıkarak tek bir okuma yazma bilmeyen vatandaş bırakmamaktır. Kurslarımıza baktığımızda 90 yaşında vatandaşlarımızın da okuma yazmaya istekli olmalarını görmek, okumanın yaşının olmadığını ve her yaşta okuma yazma bilmenin ne kadar elzem olduğunu göstermektedir. Özellikle okuryazar hale gelecek olan bayanlarımız artıkça örgün eğitimde okuyan çocuklarımızın da eğitimlerinde başarı çıtasını yükselteceği inancına sahibim." dedi.

Kurslarda başarı gösterenlere çeşitli ödüllerin verileceğini söyleyen Beyaz, "Kursu başarıyla bitirenlere okuryazar belgesinin yanında ilçe de kura ile ilk 5 kişiye ihtiyaçları doğrultusunda çamaşır veya bulaşık makinesi ile her kurs merkezinde dereceye giren birinciye elektrikli süpürge ikinci olana tencere seti ve üçüncü olana ütü ödülü vereceğiz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

'Kitap derinlemesine bilgi bulmayı sağlıyor'


'Kitap derinlemesine bilgi bulmayı sağlıyor'

'Kitap derinlemesine bilgi bulmayı sağlıyor'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=