Lütfen bekleyin..



Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi

12 Mart 2018, 17:34 - Okunma: 1663

Batman Üniversitesi'nde 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' etkinliği düzenlendi.

Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'un katılımı ile Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programına Batman Üniversitesi personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, "Milletimizin bağımsızlığını ve kutsal değerlerine olan inancını eşsiz mısralarla destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce kabul edilişinin 97. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür." dedi.

Rektör Durmuş, anma programındaki konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her ülkenin kendi özelliklerini ve tarihini tasvir eden bir milli marşı vardır. Henüz kurtuluş savaşımızın sıkıntı dolu yıllarında Büyük Millet Meclisi'miz de gelecek kuşakların yaşananları unutmaması; milli heyecanını yitirmemesi için bir şiir yarışması tertip etmiştir. Yarışmaya çok sayıda eser katılmış; para ödüllü olduğu için ilk başta Mehmet Akif Bey katılmayı reddetmiştir. Ancak para ödülü kaldırıldıktan sonra bir eser kaleme almaya karar vermiş ve hepimizin içini titreten o ilk mısra ile yazmaya başlamıştır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkaslarda ve sonrasında Sakarya'da, Kocatepe'de ülkemizin dört bir yanından Türk-Kürt-Laz ayırt etmeksizin tüm gençlerimiz silahlarıyla bağımsızlığımızı korumaya koşmuşlar; silah kullanamayanlar kağnılarla, katarlarla cepheye destek olmuşlardır."

Açılış konuşmasında sonra program, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile Tarih Bölümü öğrencilerinin hazırladığı panellerle devam etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Santos ve FARC seçimlerde ağır yenilgi aldı


Santos ve FARC seçimlerde ağır yenilgi aldı

Santos ve FARC seçimlerde ağır yenilgi aldı

Santos ve FARC seçimlerde ağır yenilgi aldı

Santos ve FARC seçimlerde ağır yenilgi aldı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=