Lütfen bekleyin..



Genç çiftçilere yönelik eğitim

13 Mart 2018, 13:36 - Okunma: 1456

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İŞKUR ortaklığıyla genç çiftçilere yönelik eğitim kursları verilmeye başlandı.

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ortaklığıyla Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi üyelerine yönelik eğitim kursları verilmeye başlandı.

Genç Çiftçi üyelerine yönelik düzenlenen kurslar 5 gruptan oluşup 3 farklı konuda ('Süt Sığırcılığı', 'Koyun Yetiştiriciliği' ve 'Antep Fıstığı Yetiştiriciliği') toplam 119 kişiye kurs verileceği kaydedildi.

Verilecek kursların amaçları ise genç çiftçilere bitkisel ve hayvansal konularda tecrübe sahibi olması gerektiği belirtildi.

Bugün başlanan eğitim kursu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nureddin Kiyas, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, kurs eğitimcileri ve genç çiftçiler katıldı.

Çiftçilere bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, "Bugün genç çiftçi Destekleme Projesi kapsamında bir arada bulunuyoruz. İŞKUR olarak biz hem çiftçilere yönelik destekte bulunacağız. Hem eğitim boyunca desteklemek amacıyla hem de ilerde girişimcilik yaparsanız bizde KOSGEB işbirliğiyle destekleme notasında bu tür çalışmaları yürütüyoruz. Bayanlar çoğunlukta görüyorum. Antep Fıstıklığıyla alakalı sahada gördüğümüz kadarıyla birçok çiftçimiz yanlış uygulamalarla kimi ağacını kaybediyor. Kimi hastalıklarla mücadele edemiyor. İnşallah en yakın zamanda sizlerden çiftlikler kurmayı bekliyoruz." dedi.

Yapılan kurslarla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nureddin Kiyas, "Şu anda kurumumuzda 5 adet hayat boyu öğrenmeyle ilgili kurs programımız devam etmektedir. Bu programlarımızı Batman İŞKUR Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve bizler birlikte düzenlemekteyiz. Bu program çerçevesinde şu anda 119 kursiyerimiz mevcuttur. Bu program Çerçevesinde 5 adet kursumuz devam edecek şu anda 3 kursumuz var." ifadelerini kullandı.

Kiyas, "Bu kurslarımız 'Antep Fıstığı Yetiştiriciliği', 'Küçükbaş Yetiştiriciliği', 'Büyükbaş Yetiştiriciliği' 3 başlık altında ama büyükbaş ve küçükbaş toplam iki kursumuz her kursta 25 adet kursiyerimiz var. Seçtiğimiz 3 konuda bilindiği üzere ilimizin yaygın tarımsal faaliyetleri arasında bulunmaktadır. Antep Fıstığı son zamanlarda ilimizde gittikçe dikim sahaları artan bir ürün bizde henüz işin başındayken bu işle ilgili çiftçilerimizi daha bilinçlendirerek gelecekte olabilecek hataların şimdiden önüne geçmek yetiştiriciliğini daha profesyonel daha teknik şartlarla bunlara öğretmektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği


Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliği

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=