Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV: "Sağlık çalışanlarının yıpranma payı çıkartılmalı"

14 Mart 2018, 10:27 - Okunma: 3310

"14 Mart Tıp Bayramı" münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, bütün sağlık çalışanlarının çalıştığı yıllar göz önünde bulundurularak yıpranma payının çıkartılması gerektiğini söyledi.

Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, bütün sağlık çalışanlarının çalıştığı yıllar göz önünde bulundurularak yıpranma payının çıkartılması gerektiğini söyledi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, "14 Mart Tıp Bayramı" münasebetiyle değerlendirmelerde bulundu.

Sağlıklı birey ve toplumların oluşmasında en büyük pay sahiplerinin hekimler ve sağlık çalışanları olduğunu söyleyen Güneş, bu nedenle hekimlere ve sağlık çalışanlarına hak ettikleri saygıyı gösterip sahiplenmenin toplum olarak herkesin görevi olduğunu belirtti.

Tıp ve sağlık alanında Batman'ın ciddi anlamda sıkıntılarının olduğunu bildiren Güneş, "Bu sorunlardan bazılarına değinecek olursak; nüfusu hızlı bir şekilde artan Batman'a bölge hastanesi artık cevap verememektedir. Bu nedenle Batman'a ikinci bir hastanenin yapılması gerekmektedir. Uzun zamandır Batman'da yapılacağı söylenen ikinci bir hastane için hâlâ somut bir adımın atılmamış olması üzüntü vericidir. Bu konuda acilen somut adımların atılması kamuoyunun en önemli beklentisidir." dedi.

"Araştırma hastanesinin olmayışı ciddi bir eksikliktir"

Batman'da bir araştırma hastanesi ve tıp fakültesinin ciddi ihtiyaç olduğunu kaydeden Güneş, "Araştırma hastanesinin ve tıp fakültesinin olmayışı Batman için ciddi bir eksiklik ve kayıptır. Batman dışından, çevre il ve ilçelerden gelen hasta yoğunluğundan dolayı mevcut refakatçi oteli ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu nedenle de daha geniş bir refakatçi oteline ihtiyaç vardır. Halkımızın bu sıkıntısının giderilmesi adına yetkili mercileri bu konuda hareket etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kadın Doğum Hastanesinin bitmeyişi ciddi bir sorundur"

Batman'da bulunan rafinerinin de etkisi ile oluşan hava kirliliği nedeniyle göğüs hastalıklarının ciddi anlamda artış gösterdiğini vurgulayan Güneş, şunları söyledi:

"Bu nedenle de bu hastalıklara karşı Batman Bölge Devlet Hastanesi yetersiz kalmaktadır. Bu anlamda göğüs hastalıkları dalında Batman'a ciddi anlamda destek olunmalı, imkânlar genişletilmelidir. Batman'ın önemli bir ihtiyacı olan ve uzun bir süredir yapımı devam eden Batman Kadın Doğum Hastanesinin bir türlü bitmeyişi ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Eski hastanenin küçük ve yetersiz olmasından dolayı yeni hastanenin bir an önce bitirilmesi halkımıza ve hastalarımıza derin bir nefes aldıracaktır."

"Ekip sayısının azlığından hastalarımız mağdur olmaktadır"

Ekip sayısının az olması nedeniyle hastaların mağdur olduklarını dile getiren Güneş, "Batman Bölge Devlet Hastanesinde acil hizmetler dışında bazı dallarda 17.00 ile 23.00 saatleri arasında poliklinik hizmetlerinin verilmeye başlanması ve hasta kabulü önemli ve takdir edilen bir durumdur. Aynı uygulamanın ağız ve diş sağlığı hastanesinde de yapılmasını istiyor ve bekliyoruz. Şüphesiz bu, halkımızın beklediği büyük bir ihtiyaç ve gerekliliktir. Evde bakım hizmetlerinde görevli ekip sayısının az olmasından dolayı hastalarımızın ihtiyaçları ve beklentileri tam olarak karşılanamamakta ve hastalarımız mağdur olmaktadır. Bu konu ile ilgili tarafımıza şikâyetler gelmektedir. Evde bakım hizmetleri biriminde çalışan ekip sayısının daha da artırılması gerekir." şeklinde konuştu.

Batman gibi bir yerde yanık ünitesinin olmadığını, bu nedenle hastaların uzak şehirlere gitmek zorunda olmalarının büyük bir eksiklik olduğunu anlatan Güneş, bu durumun hem hastaları hem de hasta yakınlarını maddi ve manevi açıdan sıkıntıya soktuğunu aktararak, bu konunun da ivedilikle çözülmesi gerektiğine değindi.

"Yıpranma payının çıkartılmasını istiyoruz"

Sağlık personellerinin maaşlarının yükseltilmesini ve hekim dışındaki personellerin de döner sermayelerinin artırılmasını istediklerini söyleyen Güneş, "Sağlık çalışanlarımızın döner sermayelerinin emekliliğe yansıtılması için çalışmaların bir an evvel sonuçlanmasını istiyoruz. Bütün sağlık çalışanlarımızın çalıştığı yıllar göz önünde bulundurularak yıpranma payının çıkartılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve bağlı teşkilatlarda çalışan hizmetli kadrosunda olan çalışanların VHKİ kadrosuna alınmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=