Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan Batman’da Muhteşem Kongre

18 Mart 2018, 17:32 - Okunma: 3079

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı 2'nci Olağan Kongresi Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Güven tazeleyen Davut Şahin yeniden İl Başkanı oldu.

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla 2012 yılının Aralık ayında siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı’nın 2’nci Olağan KongresiGenel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yoklama yapılıp divan kurulunun oluşturulduğu kongrede, mali rapor ve faaliyet raporu üyelere sunarak ibra edildi. Tek listeyle girilen kongredeoy kullanan delegelerin tüm oyunu alan mevcut başkan Davut Şahin güven tazeleyerek yeniden HÜDA PAR İl Başkanı olarak seçildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen HÜDA PAR Batman 2'nci Olağan Kongresinde bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, kendisini yeniden İl Başkanı olarak seçtiklerinden dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

HÜDA PAR olarak her zaman “Önce İnsan Öncelik Adalet” şiarıyla yollarına devam ettiklerini söyleyen Şahin, en önceliklerinin insan ve adalet olduğunu belirtti.

Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluşundan bu yana HÜDA PAR kadroları inşa hareketi başlatmışlardır. Bu kadrolar İslam düşmanlarının kalede açtıkları gedikleri kapatmışlardır. Bu kadrolar Allah’ın nuruyla bakıp sünnet çerçevesinde istişareye dayalı şekilde sorun ve sıkıntılara yönelik çözüm üretmektedirler. Bu nedenle HÜDA PAR haklı bir teveccüh kazanmaktadır.”

Her fırsatta Batman’da var olan sorun ve sıkıntıları dile getirip çözüm yollarını aradıklarını ve halkın yanında olduklarını vurgulayan Şahin, “Batman teşkilatı olarak halkın maddi ve manevi sorunları karşısında ilgililerle görüşüp, çözüm üretmeye çalıştık. Gençliğin sorunları, işsizlik, esnafın sorunlarını bire bir takip edip çözüm yollarını aradık, aramaya devam ediyoruz. Siyasetimizin temeli insandır ve insan için de adalettir. ‘Önce İnsan Öncelik Adalet’ ilkesiyle kongremizi yaptık.” ifadelerini kullandı

Coşkulu sloganlar, tekbirler eşliğinde kürsüye gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı konuşmada özellikle Kürt meselesini ve halen etkileri devam eden 28 Şubat sürecini değerlendirdi.

İÇERDE 20 YILDAN FAZLA KALAN TUTUKLULAR İSRAİL HAPİSHANELERİNDE BULUNANLARIN 3 KATI

28 Şubat’ın büyük mağduriyetlere yol açtığını, on binlerce dindar insanın inançlarından, İslami yaşayışlarından ötürü işlerinden olduğunu, okullarından atıldığını belirten Yapıcıoğlu, “ O dönemde dindar insanlar büyük acılar, mağduriyetler yaşadılar. O mağduriyetlerin bazısı halen devam ediyor. 28 Şubat sürecinde zindana atılıp 20 yıl, daha fazla hapis yatanların sayısı İsrail zindanlarında 20 yıl yatan insanların sayısından daha fazla. Bu adaletsizlik artık bitmeli. Cumhurbaşkanı bile bu mağduriyetlerin bitmesini istiyor ama bir şey yapılmıyor. Buna anlam veremiyoruz. 28 Şubat benzeri yeni bir süreç mi var?” dedi.

KÜRT MESELESİNDE BAŞTA HATA YAPTINIZ

Çözüm sürecinde elinde silah bulunan PKK’nın tek muhatap alınmasının büyük yanlış olduğunu, bu işin kimseyi çözüme götürmeyeceğini belirttiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, bu meselenin çözümü için Kürt halkının temel haklarının verilmesi gerektiğini, Kürt halkının tüm kesimlerinin muhatap alınması lazım geldiğini ifade etti.

ADALET VE ÇÖZÜMÜN ADRESİ HÜDA PAR

Batman halkına seslenen Yapıcıoğlu, çözüm ve adaletin HÜDA PAR kadrolarıyla sağlanacağını belirtti. Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR’lı gençler, bayan kardeşlerim halkımızın tek tek kapılarını çalıp onları HÜDA PAR’ra davet edeceksiniz. Çözüm ve adaletin adresi HÜDA PAR’dır.” Dedi.

 ŞAHİN TEKRAR SEÇİLDİ

 Genel Başkanın konuşmasından sonra seçime giden delegeler eski il başkanı Davut Şahin’i yeniden seçti.

huda-par-batman-001.jpg

huda-par-batman-002.jpg

huda-par-batman-003.jpg

huda-par-batman-004.jpg

huda-par-batman-005.jpg

huda-par-batman-007.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=