Lütfen bekleyin..



Batman Üniversites'nde "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" Konferansı

20 Mart 2018, 13:43 - Okunma: 1698

Batman Üniversitesi ve Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferans düzenlendi.

Batman Üniversitesi'nde düzenlenen "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferanstan önce Merkez Kampüste açılan Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi’ni misafirlerine gezdiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aydın Durmuş, daha sonra "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferansa geçti.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş da "103 yıl sonra yine 18 Mart günü ordumuz Afrin'e Çanakkale ruhuyla girdi. Buna en fazla kim sevindi. Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz sevindi çünkü İslam’ın son ordusu gelmişti. Afrin'de 103 yıl sonra Çanakkale ruhunun tekrar canlandığını gördüler" dedi.

 

Rektörlük görevine başladığımdan bu yana yaptığım faaliyetlerin en iyisi olarak gördüğüm şey, Çanakkale’ye 200 öğrencimizi geziye yollamak olduğunu ifade eden Rektör Durmuş, öğrencilere bir müjde vererek, “Çanakkale gezilerimizi yıl içine yayarak mümkün olduğunca çok öğrencimizin o toprakları görmesini, o havayı koklamasını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Rektör Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü: İçinde bulunduğumuz dönem, tarihimizin en kanlı savaşlarından birinden zaferle çıkışımızın 103. Yıldönümüdür. Sözlerime başlamadan önce, bu savaşta hayatını vatan için kaybeden tüm şehitlerimizi saygıyla anmak istiyorum.

 

İçinde bulunduğumuz manevi değeri yüksek bu günlerde, Afrin’den gelen haberlerle heyecanımız daha da artmıştır. Mehmetçiğimiz bölgede çok başarılı bir operasyona imza atmıştır. Bu operasyon Kürt kardeşlerimizin de, Arap kardeşlerimizin de, Türkmen kardeşlerimizin de memnuniyetle karşıladığı; dostun güvenini – düşmanın korkusunu artıran bir yapıda sürmüştür. Allah’ın izniyle bölgenin terör unsurlarından temizlendiği; bölgedeki bütün Türk, Kürt, Arap unsurların kardeşçe yaşadığı günleri yeniden göreceğiz.

 

Bugün burada, sadece bir savaşı değil; bir milletin varoluş mücadelesini anıyoruz. Bu ölüm kalım mücadelesinde genç yaşlı demeksizin, doğulu-batılı demeksizin, bu toprakların ekmeğini yiyen, suyunu içen herkes kanıyla ve canıyla mücadele etmiştir. Gidenlerin ise pek çoğu dönememiş ve şehadet şerbetinden içmiştir. Unutmayın, Çanakkale ruhu Kürdü-Türkü-Arabıyla birliktelik ruhudur,

Hepinizi sevgiyle selamlıyor; tarihimizdeki tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Selamlama konuşması yapan TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan ise tarihin yazdığı en şerefli kahramanlar olan Çanakkale şehitlerini anmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

 

"Amacımız bu vatanın ne kadar zor şartlar altında vatan toprağı olarak elde edildiğini anlatmaktır. Vatan dediğimiz bu topraklar haritayla çizilmiş bir toprak parçası değildir. Vatan eğer bedeli kanla, canla ödenmişse o toprak vatan olur. Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenlerin karşısında duran asil ruhtur."

 

Tanrıöver, ülkenin son yıllarda yaşadığı siyasi olaylara değinerek, gezi olayları, hendek olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminin savuşturulduğunu ve milletin emperyalistlerin oyununa teslim olmadığını söyledi.

 

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı ile Batman Üniversitesi işbirliğiyle Merkez Kampüs Konferans salonunda düzenlenen konferansa, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Daire Başkanı Muhammet Hakan Tanrıöver, TÜRKAB Türkiye Kardeşler Birliği Genel Başkanı Sait Ali Arslan, STK temsilcileri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

 

Konferansın sonunda TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Muhammet Hakan Tanrıöver’e konferansın anısına plaket takdim etti.

 

Ayrıca Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan’a plaket takdim etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=