Lütfen bekleyin..



Sünger: Hedef sağlık taramasında 100 bin kişi

22 Mart 2018, 12:43 - Okunma: 3404

Batman'da ‘Hedef Yüz Bin Kişi’ sağlık taraması hızlı bir şekilde başladı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde Batman merkez ve ilçe sağlık kuruluşlarında, gezici mobil sağlık hizmetleri kapsamında eğitim ekipleriyle toplumun sağlık okuryazarlığını arttırmak, sağlık bilincini geliştirmek, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 2018 yılı içerisinde 100 bin vatandaşa ulaşmayı hedefledi.

Sağlık hizmeti her yerde

Hedef 100 bin kişi sağlık taramasına hızlı bir şekilde başlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Osman Sünger, “Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca Halk Eğitim Merkezleri, Kuran Kursları, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM') ile Toplum Merkezleri kursiyerleri ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik kanser taramaları, görme-işitme tarama testleri gibi koruyucu sağlık hizmetleri verilmektedir. İlaveten, Üreme Sağlığı, Hijyen, Ağız ve Diş Sağlığı, Kadına Yönelik Şiddet, Çocuk Güvenliği, İhmal ve İstismar, Bulaşıcı Hastalıklar, Obezite, Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivitenin önemi gibi birçok konularda eğitimler verilmektedir. Düzenlenen bu eğitimlerde katılımcılara bilgilendirici broşür de dağıtılmaktadır. Uzman ekiplerimiz, evde, camide, kahvede, tarlada, bağda, bahçede vatandaşın bulunduğu sosyal ve çalışma alanlarına gidilerek bu hizmeti vermektedirler. 2018 yılı içinde 100 Bin kişiye ulaşmayı hedefledik” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=