Lütfen bekleyin..



Batman’da ekonomik yatırımlara 4 milyon TL hibe

22 Ağustos 2015, 10:55 - Okunma: 2780

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında Batman’da kabul edilen 6 proje için sözleşme imzalandı.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında Batman’da bir adet kültür mantarcılığı, bir adet süt ve süt ürünleri, 2 adet çelik silo, bir adet bal işleme ve paketleme, bir adet bitkisel üretim ve teknoloji yenileme olmak üzere toplam 6 adet proje kabul edildi. Bu proje yetkilileriyle projelerin uygulanmaya konması için Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalandı.

Onaylanan 6 adet projenin toplam bedelinin 7 milyon 645 bin TL olup, hibe tutarının ise 3 milyon 822 bin TL olduğu bildirildi.

İmza töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, “Bugüne kadar müdürlük olarak ilimizde 26  bitkisel üretim, 11 hayvansal üretim, 8 çelik silo, 7 soğuk hava deposu  ve 1 yol projesi konularında olmak üzere toplam 48 adet projeye 11 milyon TL hibe desteği verilmiştir. Hibe sözleşmesi imzalanan bu 6 projenin tamamlanması ile birlikte ilimiz yatırımlarına sağlanan hibe miktarı 15 milyon TL olacaktır. Gerçek ve tüzel kişilerce ekonomik yatırımlara yönelik yapılacak olan tesislerin artarak devam etmesinin ilimiz istihdam ve ekonomisine olumlu katkılarının olacağı şüphesizdir. Bu tesislerin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle yatırımcılarımıza başarılar dilerim.” dedi.  (İLKHA)

Etiketler : tarım yatırımı
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=