Lütfen bekleyin..



Batman'da Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı

27 Mart 2018, 20:39 - Okunma: 3846

Batman'da göçmenlerin birinci basamak sağlık hizmetleri görmek için Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı.

3 milyon Suriyeliye birinci basamak sağlık hizmetlerini daha kaliteli ve etkin sunmak amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Göç Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığının Koordinasyonunda, Ziya Gökalp Mahallesinde Göçmen Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Batman Valisi Ahmet Deniz, Sağlık İl Müdürü Osman Sünger, İl Göç İdaresi Müdürü Vahap Asma, kurum amirleri ile bazı Suriyeli hekim ve birim üyeleri katıldı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) arasında imzalanan 'Mutabakat Zaptı' kapsamında Batman'da Göçmen Sağlığı Merkezi'nin açılışı Vali Ahmet Deniz tarafından yapıldı.

Göçmen Sağlık Merkezinde Suriyeli iki hekim, hemşire,  tercüman ve destek hizmet personeli hizmet verecek.

Sağlık merkezinin açılışında konuşan Vali Deniz, "Birleşmiş Milletler ve Sağlık Bakanlığımızın arasında yapılan protokol gereğince bugün göçmen vatandaşlarımızın faydalanacağı bir merkez açıyoruz. Bunun ilkini açıyoruz; daha sonra artıracağız. Bunu, özellikle misafir vatandaşlarımıza, göçmen kardeşlerimize tanı, tedavi merkezi olarak faaliyete geçecektir. 3 buçuk milyon komşumuza misafirperverlik yapıyoruz. Biz merhametli ve güzel bir milletiz. Dünyaya örnek gösteriliyoruz. Türkiye bu konuda dünyaya örnektir." dedi. 

Konuya ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, ise şunları söyledi: "İlimizde ikamet eden yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşımız için kurmuş olduğumuz Göçmen Sağlığı Merkezinde Suriyeli 2 hekim, 2 hemşire, tercüman, destek personeli hizmet vermektedir. Göçmen Sağlığı Merkezimiz Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ile tanımlanan asgari standartlara sahip olup, birinci basamakta verilen tüm koruyucu sağlık, tedavi ve rehabilite edici hizmetler Suriyeli vatandaşlarımıza sunulmaktadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Edirne'de 4. sınıf emniyet müdürüne gözaltı


Edirne'de 4. sınıf emniyet müdürüne gözaltı

Edirne'de 4. sınıf emniyet müdürüne gözaltı

Edirne'de 4. sınıf emniyet müdürüne gözaltı

Edirne'de 4. sınıf emniyet müdürüne gözaltı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=