Lütfen bekleyin..



'Namaz müminin imanının en büyük göstergesidir'

28 Mart 2018, 12:07 - Okunma: 1699

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen sabah namazı etkinliğinde konuşan İlçe Müftüsü Hasan Serçe, namazın müminlerin imanının en büyük göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Batman'ın Kozluk İlçe Gençlik Merkezi ve İlçe Müftülüğü koordinesinde sabah namazı buluşmaları kapsamında "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Kozluk Seyitler Camisi'nde gerçekleştirilen sabah namazı etkinliğine Kozlukluların yoğun katılım sağladığı gözlendi. Her yaştan katılımın olduğu etkinlikte Kozluklular cemaatle 2 rekât namaz kılıp dua etti.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İlçe Müftüsü Hasan Serçe, namazın önemi ve selamlaşmanın İslam toplumlarındaki ehemmiyetine değinen kısa bir konuşmada yaptı.

Namazın, müminin imanının en büyük göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Serçe, "Namaz dinimizin direğidir. Namazı bir evi ayakta tutan sütunlara benzetebiliriz. Nasıl ki evler sütunsuz, ayaksız olmuyorsa bizim de dinimiz namazsız olmuyor. Namaz da dinimizin direğidir, sütunudur, bizi ayakta tutan yegâne unsurdur. Namaz, sağlığın, huzurun ve güvenin yegâne adresidir. Namaz Allah'a teslimiyetin ifadesidir. İman Allah'a teslimiyeti adıysa adı ise namaz da bu teslimiyetin ne derecede olduğunun kanıtıdır. Ya Rabbim, huzurundayım, sana teslim oldum, senden başka hiçbir şey düşünmüyorum, demektir namaz." dedi.

Konuşmasının devamında Serçe, "Halis bir şekilde kıldığımız namazın değeri Allah katında hiçbir şeyle ölçülmeyecek. Mümin'in Rabbi ile bağlantısının nasıl olduğu kıldığı namaza bağlıdır. Namaz bir duruştur. Namaz Mümin'in imanının en büyük göstergesidir. Namaz, Mümin'i tüm münker, günaha sürükleyecek, kötülüğe götürecek olan her şeyden uzak tutan bir ibadettir." ifadelerini kullandı.

Namazın önemi ve selamlaşma üzerine ayet ve hadislerin dile getirildiği etkinlik katılımcılara verilen çorba ikramıyla son buldu.

Yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, bu türden hayırlı etkinliklerin devamını dilediklerini söylediler. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

MGK toplantısı sonrası Münbiç mesajı!


MGK toplantısı sonrası Münbiç mesajı!

MGK toplantısı sonrası Münbiç mesajı!

MGK toplantısı sonrası Münbiç mesajı!

MGK toplantısı sonrası Münbiç mesajı!

MGK toplantısı sonrası Münbiç mesajı!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=