Lütfen bekleyin..



Doğru: “BATSO bizimle yeni bir vizyona kavuşacak”

28 Mart 2018, 15:08 - Okunma: 3123

BATSO seçimlerine sarı listeyle girecek olan Dayanışma Grubu Başkan adayı M. Emin Doğru, Batman Medya Mensupları Cemiyeti’ni ziyaretinde, seçimi kazandıkları takdirde hizmetleriyle BATSO’nun yeni bir vizyona kavuşacağını söyledi.

Batman Medya Mensupları Cemiyetini ziyaret eden Dayanışma Grubu Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı M. Emin Doğru, seçimi kazandıkları takdirde hizmetleriyle BATSO’nun yeni bir vizyona kavuşacağını söyledi.

BATSO seçimlerine sarı listeyle girecek olan Dayanışma Grubu Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı M. Emin Doğru, Batman Medya Mensupları Cemiyeti’ni (BAMMED) ziyaret etti.

Ziyarette, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı M. Emin Doğru’yu, BAMMED Kurucu Başkanı Fuat Üzümcü ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Projeleriyle ilgili bilgilendirmede bulunan Doğru, 1 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimi çerçevesinde basın ziyaretlerinin devam ettiğini söyledi.

Doğru, “Bu kapsamda BEMMED’ i ziyaret ettik, çalışmalarımız hakkında onlara bilgi verdik. Ticaret Odası seçimlerinde şu ana kadar yaptığımız çalışmalar ve aldığımız teveccühler beklentimizin üzerindedir. Biz, Dayanışma Grubu olarak seçime sarı listeyle giriyoruz. Her 7 grupta da adaylarımız var.” dedi.

“BATSO olması gereken yerde değil”

Dayanışma Grubu olarak, Ticaret Odasının olması gereken yerde olmadığını, vermesi gereken hizmeti veremediğini belirten Doğru, işin ehli, Batman’ı önceleyen, Batman’ın sorun ve sıkıntılarını ön plana çıkaran bir ekip ile sorunları çözmek için yola koyulduklarını söyledi.

Doğru konuşmasına şöyle devam etti: “Ticaret Odası yönetimine geldiğimiz vakit odada aksayan kısımları düzelteceğiz ve Ticaret Odasına yeni bir vizyon kazandıracağız. Bununla ilgili projelerimiz var. Esnaf ve işverenlerimize yönelik projelerimiz var. Hem sosyal projelerimiz hem de basın mensuplarını ilgilendiren projelerimiz var. Öncelikle bizim en önemli gördüğümüz projelerimizden biride, Ticaret ve Sanayi odasının yönetimi ile işverenler arasında sağlıklı bir iletişim ağının olmadığına inanıyoruz. Ziyaret ettiğimiz yerlerde özellikle karşılaştığımız sorun, yönetimlerin sadece seçim döneminde firmaları ziyaret ettiği, seçim bittikten sonra bir sonraki seçime kadar kapılarını çalmadıklarıdır. Biz de işin mutfağında yetişen insanlar olarak, aynı sıkıntılardan mustaribiz. Dolayısıyla Dayanışma Grubu olarak yönetime geldiğimiz vakit bu iletişim kanallarını açmak için gereken bütün çalışmaları yapacağız ve bu çerçevede sektör temsilcilerinden müteşekkil danışma meclisi adı altında bir meclis faaliyete geçireceğiz. Bu mecliste ayda bir düzenli bir şekilde esnaf ve işverenler ile toplanıp sorun ve sıkıntılarımızı masaya yatıracağız.”

“Yerel firmalara sahip çıkacağız”

Seçildikleri takdirde yerel firmalara sahip çıkacaklarını söyleyen Doğru, “Aynı şekilde ulusal firmaların, yerel firmaların önünü kapatması ve yerel firmaların da her geçen gün biraz daha alanını daraltması gibi bir sıkıntı var. Bu yönde de özellikle yerel üreticilere, yerel esnafa yönelik pozitif bir ayrımcılığın sağlanması adına projelerimiz olacak.” açıklamasında bulundu.

“Gençliğin sorunlarına el atacağız”

Toplumsal sorunlarla da ilgileneceklerini aktaran Doğru, “Sosyal projeler kapsamında bataklığa batmış, esrara ve eroine müptela olmuş bir gençlik ile karşı karşıyayız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sorunun çözülmesinde biz de aktif rol alacağız. Bu kapsamda hazırlayacağımız projeler ile bu gençlerimizi çalışma alanlarına çekip, kendilerini bu illetten kurtaracağız. Bunu yaptığımız vakit hem gençleri kazanmış oluruz hem ailelerini hem de toplumu, onlardan yana gelecek olan tehlikelerden korumuş oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Basınla sürekli iletişim halinde olacağız”

Konuşmasının devamında basının sorunlarıyla da ilgileneceklerini vurgulayan Doğru, şunları kaydetti: “Basın ile ilgili projelerimiz kapsamında basınla iletişimimiz en üst seviyede olacak. Biz buna inanıyoruz ki; bir yerdeki yerel basın o yerin sorun ve sıkıntılarını iyi görüp, iyi bir şekilde sunan birimdir. Eğer basın ile sağlıklı bir iletişim olursa şehrin sorun ve sıkıntıları çok rahat bir şekilde masaya yatırılabilir. Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir basın birimi oluşturup, işin teknik boyutunu sonraki süreçte, basındaki arkadaşlardan bilgi almak şartı ile ayda bir veya 15 günde bir bülten çıkartacağız. Bu bültenin ana konusu şehrimizin sorun ve sıkıntıları olacak, bu bülten bizim için bir müfettiş ve bir ayna görevi görecek. Bu ve buna benzer birçok projelerimiz var. İnşaAllah yönetime geldiğimiz zaman bu projeleri tekrardan basın aracılığı ile halkımız ve işverenlerimiz ile paylaşacağız.” diye konuştu.

“BATSO seçimleri şeffaf olmalı”

Batman Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı Fuat Üzümcü de yaptığı konuşmada, “1 Nisan Pazar günü yapılacak olan BATSO seçiminin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini, Batman’ın kalkındırılması konusunda en fazla gayret ve çabayı gösterecek aday ve grubun kazanmasını temenni ediyoruz. Sarı liste ile seçime girecek olan Dayanışma Grubu BATSO Başkan adayı M. Emin Bey ve ekibinin Batman için yaptıkları özverili çalışmayı BATSO seçimini kazandıktan sonra da aynı hassasiyetle çalışacaklarına olan inancımız tamdır. Pazar günü yapılacak olan BATSO seçiminin Batman halkına ve ticaret odasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=