Lütfen bekleyin..



​Batman’da İŞKUR’dan tekstil çalıştayı

28 Mart 2018, 19:05 - Okunma: 3637

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Batman’da tekstil sektöründe üretim yapan işverenlere yönelik çalıştay düzenlendi.

Batman’da İŞKUR tarafından kentte faaliyet gösteren tekstil firma sahiplerine yönelik çalıştay yapıldı.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen çalıştaya, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ve tekstil firma sahipleri katıldı.

Burada düzenlenen çalıştayla ilgili bilgiler aktaran İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kamuoyuna duyurulan yatırım teşvikleri, İŞKUR projelerinin yürütümü ve sektörel fikir alışverişi yapmak üzere tekstilde üretim yapan işverenlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Eviz, “Sektörün teşvik, sıkıntı, sorun ve gelişimlerini tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmak, İş-Kur’un faaliyetlerini birlikte paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çalıştayları önemsiyoruz. Sadece tekstil sektörü ile değil, önümüzdeki günlerde gıda, hizmet ve Batman’da faaliyet gösteren bütün sektör kolları ile bu tür çalıştayları düzenleyeceğiz. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında iki yıldır süren bir yatırım teşvik uygulamaları var.” dedi.

Batman’ın tekstil kenti yapmak istediklerini vurgulayan Eviz, “Tekstil sektörü birçok ilin ekonomik kalkınmasının lokomotifi olmuştur. Gaziantep, Denizli, Bursa, İstanbul sanayileri tekstil ile başlamıştır. İleride daha katma değerli, daha profesyonel işler yaptığımızda herkes ne demek istediğimizi anlayacaktır. Batman olarak 2 yıl önceki gibi değiliz, şu anda çok daha iyi noktalardayız, 5 yıl sonra da daha iyi noktalarda olacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

“Tekstil işsizliğe büyük bir darbe vuruyor”

Tekstil sektörünün işsizliğin önlenmesi açısından önemli bir sektör olduğuna işaret eden Eviz, “Tekstil, işsizliğin önlenmesi açısından temel sektörlerden biridir. Emek yoğundur, emek yoğun olunca işsizliğe büyük bir darbe vuruyor bu sektör. Gençlere, kızlarımıza, engellilerimize her kesime iş ve aş sağlıyor. Kurum olarak devletin kaynaklarını kullanan bir istihdam kurumuyuz ve milyonlar harcıyoruz. Geçen sene 72 milyon gibi bir rakam ile bu projelere, kamudaki projeler de dâhil olmak üzere bir harcama yapıldı. Hem kaynaklarımızın verimli ve etkin kullanılması bakımından bir araya gelmemiz gerekiyordu, hem de işbirliği yaptığımız için bir arada hareket etmemiz gerekiyor. Bizim işimiz özel sektörlerledir. Özel sektörler ile işbirliği yapmamız bizim için önem arz ediyor. Özelde Batman’da, genelde de Türkiye’de bir sektörel varlığımızı hissettiriyoruz. Batman’da sanayici bir varlık gösteriyor, ilimizde de tekstil ön planda kalıyor, dolayısıyla herkes bu sektörü önemsemeli.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

36 ülkeden 360 firma tekstil için Bursa'da

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=