Lütfen bekleyin..



Batman'daki Balıklı Göl turizme kazandırılmayı bekliyor

29 Mart 2018, 13:03 - Okunma: 3673

Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan tarihi Balıklı Göl, yetkililer tarafından turizme kazandırılmayı bekliyor.

Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçesine bağlı Oyuktaş köyü Yeşilyurt mezrasında bulunan Balıklı Göl, Şanlıurfa'daki Balıklı Göl'e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Yıllardır turizme kazandırılması için defalarca haber konusu olan "Balıklı Göl" için herhangi bir girişimde bulunulmadı.

2008'de keşfedilen Erzen Antik Kenti'nin sınırlarında kalan tarihi Balıklı Göl'ün, Kültür Tabiatlarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından sit alanı olarak tescillenmesi sebebiyle bireysel olarak gölde temizleme veya iyileştirme çalışmaları yapılamıyor. Köylüler, tarihi çok eskilere dayanan Balıklı Göl'e ilgi gösterilmesini bekliyorlar.

Şifalı kaplıca olarak da kullanılan suyun dipten kaynaklı olduğu, içerisindeki balıklara da kimsenin dokunmadığı bilinirken göletin, yazın soğuk, kışın ise ılık su yapısına sahip olduğu bildiriliyor. Bu gölün suyunun romatizma ve sedef hastaları için şifa kaynağı olduğu savunuluyor.

Yıllardır haber konusu olmasına rağmen Balıklı Göl'ün turizme kazandırılması yönünde yetkili mercilerden herhangi bir adımın atılmadığını söyleyen köylüler, sit alanı olarak korunan gölün içinde bulunan çöpleri dahi toplayamadıklarından ve buna müsaade edilmemesinden yakınıyorlar. Köylüler, Balık Göl'ün çevre düzenlemesinin yapılmasını, gölün ıslah edilmesini, sağlıklı bir şekilde koruma altına alınarak bölge turizmine kazandırılmasını istiyorlar.

"Hem sahip çıkmıyorlar hem de sahip çıkmamıza engel oluyorlar." diyerek böylesi tarihi bir geçmişe sahip gölün kaderine terk edilmesine tepki gösteren köylülerden Turgut Mutlu, "2008'de keşfedilen bu Balıklı Göl, binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahip. Balıklı Göl'ümüz içinde bulunan balıklar Şanlıurfa'da bulunan balıklara benziyor. Gölete gelen suyun bir kaynağı var. Etrafı tarihi taş ve yapılarla donanmış bir gölettir. Sahip çıkılmadığından şu an bu taşlar yerinden çıkıyor, bozuluyor. Gölet içinde bulunan balıkların romatizma hastalığına şifa olduğu biliniyor. Buraya birkaç yetkili kişi geldi ancak herhangi bir çalışmada bulunmadı. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığına seslenmek istiyorum: Köylüler olarak buradaki Balıklı Göl'ün restorasyonunun yapılarak, turizme kazandırılmasını istiyoruz." dedi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül


Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=