Lütfen bekleyin..



Batman’da ilk tüp mide ameliyatı

24 Ağustos 2015, 10:24 - Okunma: 3388

Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahide ilk tüp mide ameliyatı gerçekleştirildi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde bir ilk daha gerçekleştirildi. Vücut kitle indeksi 42 olan 18 yaşındaki Kardelen Barın adlı hastaya Op. Dr. Salih Demirelli,Op. Dr. Emre Gündoğdu, Op. Dr. Beşir Şimşek ve Op. Dr. İhsan Aydoğan tarafından LaparaskopikSleeveGastrektomi (Tüp Mide) ameliyatı başarı ile gerçekleştirdi.

Yıllardır kilo problemi yaşayan birçok diyet ve egzersiz programlarına rağmen fazla kilolarından kurtulamayan hasta ameliyat sonrası 2. günde gıda alımına başladı, ameliyat sonrası 4. gün şifa ile taburcu edildi.

Ameliyat sonrası 2. hafta da 116 kilodan 104 kiloya düştü

Batman’da ilk defa yapılan operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Salih Demirelli; “Obezite estetik bir sorun olmaktan ziyade, bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite cerrahsi vücut kitle indeksi 35'in üstünde olan ve 6 ay -1 yıl kadar bir süre ile doktor gözetiminde diyet, egzersiz ve medikal tedavi uygulandığı halde kilo verme hedefine ulaşamayan hastalara öneriliyor. Bu işlemler genel cerrahi bölümünde yapılmaktadır. Cerrahi girişimlerle hastalarda yüzde 50 ile yüzde 80 oranında kilo kaybı olabilir.” dedi.

Böyle bir ameliyatı Batman’da başarı ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ekip olarak yaşadıklarını söyleyen Demirelli şöyle devam etti: “Tüp mide ameliyatı sırasında midenin yüzde 70-80’i laparaskopik yöntemle kesilip çıkarılır. Geriye bırakılan mide dokusu yaklaşık 150-200 ml civarındadır. Cerrahiye bağlı ölüm riski yüzde birin altındadır. Kardelen Barın kliniğimize başvurduğunda 116 kiloydu ve bundan dolayı da kendisini iyi hissetmiyordu. Ameliyat sonrası ikinci hafta da 116kilodan 104 kiloya düştü ve Kardelen bundan son derece memnun. Bizler de Kardelen’in sevincini paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=