Lütfen bekleyin..



Muhtaçların "umudu" olmaya devam ediyorlar

03 Nisan 2018, 16:08 - Okunma: 1578

Muhtaç insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmak misyonuyla hareket eden Umut Kervanı, mart ayı içerisinde binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçların yüzünü güldüren Umut Kervanı, mart ayı içerisinde binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Dünyanın her yerinde insanca yaşamanın önündeki engelleri kaldırmak için din, dil, ırk ve mezhebine bakmaksızın her nerede olursa olsun zulme uğramış yada başka sebeple muhtaç duruma düşmüş insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmak misyonuyla hareket eden Umut Kervanı, mart ayı içerisinde binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Yardımlaşma alanında sivil toplum kuruluşlarına öncülük ederek, kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirip ortak hareket bilincini oluşturmak suretiyle yardım faaliyetlerini güçlü, zamanında, en verimli yapan etkin kurum olmak vizyonuna sahip olan Umut Kervanı'nın yaptığı yardımların bazıları şöyle:

Umut Kervanı Diyarbakır'da 763 aileye yardımda bulundu

Diyarbakır'da büyük hizmetlerde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, geçtiğimiz şubat ayında 763 aileye 133 bin 181 TL tutarında gıda, giyim ve kırmızı et yardımında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, fakir, mağdur, dul ve öksüz ailelere köprü olma görevini yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Elelçi, "Şubat ayında, bizde kaydı bulunan 94’ü Suriyeli olmak üzere toplamda 763 aileye 133 bin 181 TL tutarında gıda giyim kırmızı et, temizlik ve kırtasiye zücaciye yardımı yapıldı. Umut Kervanı olarak amaç ve gayemiz, yardıma muhtaç ailelere hayırseverlerin desteğiyle ulaşmaktır. Bundan dolayı tüm hayırsever kardeşlerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. "

Diyarbakır'ı Bismil ilçesinde yapılan yardımlara ilişkin bilgi veren Umut Kervanı Bismil Temsilcisi Fuat Ayaş,  üç ayların başlangıcıyla birlikte 20 aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulundukları açıkladı.

Ayaş, fakir ve hayırseverler arasında köprü olmaya çalıştıklarını belirterek, "Tek derdimiz, tek çabamız her mağdur aileye gıda paketini ulaştırmak ve dualarını almaktır. Gelin hep beraber bu gelecek Ramazan ayında daha çok aileye yarımları ulaştıralım, yetim çocukları giyindirerek onların dualarını kazanalım.” diye konuştu.

Batman Umut Kervanı şubat ve mart ayı faaliyet raporunu açıkladı

Batman Umut Kervanı, şubat ve mart ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Buna göre her iki ayda 449 muhtaç aileye çeşitli yardımlar yapıldı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, şubat ayında 249; mart ayında ise 200 aileye 17 bin 810 TL değerinde yardım yapıldığını belirtti.

Işık, “Mart ayı içerisinde bizde kaydı bulunan mağdur ve muhtaç 90 aileye 17 bin 810 TL nakdi yardımımız oldu. Ayrıca 108 mağdur ve muhtaç aileye 8 bin TL değerinde daha önce hazırladığımız temel gıda ve 2 kilo kırmızı etle beraber yardım paketi dağıtımımız oldu. 2 mağdur ihtiyaç sahibi aileye de 3 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımımız oldu. Genel toplamda 200 ihtiyaç sahibi aileye 29 bin 510 TL değerinde ayni ve nakdi yardımımız oldu.” dedi.

Işık, "Şubat ayı içerisinde ise mağdur ve muhtaç 97 aileye toplamda 17 bin 690 TL nakdi yardımımız oldu. 91 mağdur ve muhtaç aileye toplam da 5 bin 688 TL değerinde gıda kolisi dağıtımımız oldu. 58 aileye toplam da 3 bin 45 TL değerinde kırmızı et yardımıyla birlikte 3 ihtiyaç sahibi aileye de 538 TL değerinde kışlık giyim yardımı yapıldı. Genel toplam da 249 ihtiyaç sahibi aileye 26 bin 961 TL değerinde ayni ve nakdi yardımımız oldu." ifadelerini kullandı.

Kendilerine kayıtlı mağdur ve muhtaç sahibi binlerce ailenin olduğunu aktaran Işık, “Yaptığımız yardımların yetersiz olduğunun farkındayız. Bu insanlara bir nebze yardımın oluşabilmesi için epey uğraş veriyoruz. İmkânlarımız kısıtlı. Hayırseverlerin bize destek olması gerekir. Gelin hep birlikte bu sorumluluğumuzu yerine getirelim ve ihtiyaç sahiplerini sevindirelim.” diye konuştu.

Gaziantep Umut Kervanından muhtaç aileye nakdi yardım

Rehber TV'de yayınlanan "Umut Kervanı" isimli programda mağduriyetleri dile getirilen mağdur aileye hayırseverler tarafından yapılan bağışlar, Gaziantep Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla ulaştırıldı.

Fakir ve muhtaç ailelere yapılan bağışları ihtiyaç sahibi fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, muhtaç olan aile için televizyon programına katılarak yardım talebinde bulunduklarını ve hayırseverlerin duyarlı davranarak yaptıkları yardımları aileyi evinde ziyaret ederek teslim ettiklerini söyledi.

Ailenin çok zor şartlar altında hayata tutunmayan çalıştığını belirten Özaslan, “Bu ailenin durumu iyi değil. Tek odalı bir evde kalıyorlar. Bu evde yaşam şartları zor olmasına rağmen imkanları olmadığı için bu evde kalıyorlar. Şu anda bu ailenin geçimi noktasında bayağı sıkıntıları var. Evin beyi rahatsız olduğundan dolayı çalışamıyor. Aile zor durumda yaşama tutunmaya çalışıyor. Aile, fıstık kırarak ve hayırseverlerin verdiği yardımlarla geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.” dedi.

Söz konusu aileye Umut Kervanı Vakfı olarak her ay düzenli olarak gıda yardımında bulunduklarını dile getiren Özaslan, şunları söyledi:

“Bizim bu bölgedeki Umut Kervanı Vakfı’na bağlı komisyonlarımızın aileye ulaşmasıyla her ay düzenli olarak gıda yardımında bulunuyoruz. Bu aile her ay düzenli olarak yardım ettiğimiz ailelerdendir. Aynı zamanda yakın bir zamanda kullanmaları için bir çamaşır makinesi verdik. Evleri kullanılacak gibi değil. Bir bodrum katta kalıyorlar. Zor bir yaşam şartları var.”

Bu tür ailelerin mağduriyetinin yerinde görülmesi gerektiğine dikkat çeken Özaslan, “Gerçekten de bu tür aileleri gelip yerinde görmek lazım. Biz de gelip yerinde gördük ve gerçekten de aile çok zor şartlar altında bir hayat sürdürüyor. İhtiyaca binaen ise neyi sorarsanız o ihtiyaçları var. Çünkü yaşam şartları zor olduğu gibi ihtiyaçları da var. Dört tane küçük yaşta çocukları var. Evin beyi de rahatsız olduğu için çalışamıyor.  Bu ailenin bir yıllık kirasını bir hayırseverimiz karşıladı. Bir başka hayırseverimizde nakdi yardımda bulundu. Bizde onlara teslim ettik.” şeklinde konuştu.

Bağışta bulunan hayırseverlere, muhtaç aileye yardımların ulaşmasında vesile olan herkese teşekkür eden Özaslan, daha farklı mağdur ailelerin de var olduğunu, hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelerden esirgememelerini de sözlerine ekledi.

Umut Kervanı Vakfı ve kendilerine yardımcı olan hayırseverlere yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür eden Rabia Demir ise, Bir odalı evde kalıyoruz. Bir mutfağımız, küçük bir salonumuz var. Durumumuz iyi değil. Eşim de hastalığından dolayı çalışamıyor. Geçimimize bazen komşular yardımcı oluyor, bazen fıstık kırıyoruz. Bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Yine Umut Kervanı bize yardım ediyor. Onların verdiği yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz. Allah onlardan ve bize yardım edenlerin hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

Bingöl Umut Kervanı 75 aileye yardımda bulundu

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2018 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Şubat ayında 75 aileye 9 bin 172 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 26 aileye bin 852 TL değerinde gıda, 41 aileye 2 bin 870 TL değerinde kırmızı et, 8 aileye 4 bin 450 TL nakdi yardımında bulunduk.” Diye belirtti.

İslâm’ın, insanlar arasındaki dayanışmaya getirdiği en önemli tedbirin infak ahlakı olduğunu belirten Gönül, “İnfakla insanlar emanetin ne olup olmadığını anlarlar, onunla yoksullara ulaşırlar, imanlarını kuvvetlendirirler, sevgi bağları kurarlar, toplumsal dengeyi sağlarlar, kıskançlığı, düşmanlığı ve bir anlamda başkasının elindekine göz koymayı önlerler. Onunla hırsızlığı, rüşveti, haksızlığı azaltmaya çalışırlar. Onunla dünya kazancı karşısında küçülmezler, aksine yücelirler. Malın tutsağı değil, malın yöneticisi olurlar ve Allah rızasını kazanırlar. Müslüman aileleri ve Müslüman toplumları ayakta tutan en önemli bağlardan biri infaktır. Bu ahlâkı yeterince yaşamayan evler ve toplumlar çökerler.” diye konuştu.

Modern toplumlarda insanların daha bencil ve daha cimri olduklarından infak anlayışının yok olmak tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Gönül, “Batılı ülkelerdeki egoizmin ve sevgisizliğin bir sebebi de bu mu diye sorulabilir. Elindeki nimetleri başkasıyla bölüşemeyen katı yürekli bir insan, zaman içinde kendisi muhtaç duruma düştüğünde elbette yardımı hak etmeyecektir. Kur’an-ı Kerim'de  müminlerin niteliklerini sayarken, 'Onların mallarında isteyenin ve yoksulun bir hakkı vardır. (Zâriyât süresi 19.ayet)' der ve müminleri sık sık infak etmeye, yani Allah  rızası için Müslüman yoksullara, ihtiyaç yerlerine, hayır kurumlarına yardım etmeye teşvik eder; infak ile malın azalmayıp aksine artacağını; şeytanın, insanı sadaka verince malın azalmasından korkuttuğunu; oysa Allah’ın sadaka karşılığında mağfiret ve malı artırma vadettiğini bildirir (Bakara süresi 268.ayet) ve der ki 'Ey inananlar, ne alış-verişin, ne dostluğun ve ne de şefaatin olmadığı gün gelmezden önce size verdiğimiz rızıktan Allah için harcayın. (Bakara süresi 254.ayet)

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Mardin/Midyat

Rehber TV'de yayınlanan "Umut Kervanı" isimli programda mağduriyetleri dile getirilen altı çocuklu yetim aileye ve çocukları hasta olan hayırseverler tarafından yapılan bağışlar, Midyat Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla ulaştırıldı.

Yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını, yardım yapanlara teşekkür eden aileler çok sevinçli olduklarını belirttiler. Altı çocuklu yetim ailenin öğrenci olan büyük erkek ve kız çocukları İLKHA'ya konuşarak, yapılan yardımlarla ev kirası, çalışma masası ve okul ihtiyaçlarını giderebileceklerini ifade ettiler.

Çocukları hasta olan ve nakdi yardımda bulunan diğer ailenin reisi Selim İnan ise yardımlar dolayısıyla teşekkür etti. Mağduriyetlerinin büyük olduğunu belirten İnan, yapılan nakdi yardımların ev kirası, hastalık ve ilaçlar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara bir nebze de olsun merhem olacağını belirtti.

Konuyla ilgili konuşan Umut Kervanı Midyat temsilcilerinden Nureddin Ayyıldız, "Rehber TV ekranlarında yayınlanan Umut Kervanı Programında ihtiyaç sahibi ailelere yardım çağrısı yapmıştık. Bu ailelerimize ulaştırılması için yardımda bulunan hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını 6 çocuklu bir aileye ve çocukları hasta olan aileye ulaştırdık. Zengin ile fakir arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Allah yardım edenlerden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Umut Kervanı Malatya'da mağdur aileye umut oldu

Malatya Umut Kervanı, geçirdiği trafik kazası sonrası sakat kalan bir kişinin ailesine yardım etti.

Malatya Umut Kervanı temsilcisi M Emin Yıldız, yaptığı açıklamada, "Umut Kervanı ile Hayrın Yolcuları Derneğinin beraber yapmış olduğu çalışmada, onlarca aileye gıda ve nakdi yardımında bulunuyoruz. Takriben bir hafta önce bize başvuran Fatoş T. adında bir bayan eşinin trafik kazası sonucu ayağından sakat kaldığını, başka gelir kaynağı olmadığını, 4 çocuk sahibi olduğunu, 3 aydır kirasını ödeyemediğini bundan dolayı yardıma muhtaç olduğunu söyledi. Biz de hayırseverlere başvurduk. İlk etapta gıda ve nakdi yardımında bulunduk. Bu ailemize gittiğimizde evinde oturacak düzenli bir halı ve gıdanın olmadığını; elektrik ve su faturalarının biriktiğini gördük. Onlara imkânlar dâhilinde gerekli yardımları yaptık. Biz zenginle muhtaç olan insanlarımızın arasında köprü görevini görüyoruz ve sizleri buluşturmaya hazırız. Gelin sizde bir aileye umut olun. Gelin sizde bir yetime umut olun, siz de bu ailelere şefkat kanadınızı gerin." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=