Lütfen bekleyin..



İttihadul Ulema’dan Afganistan’daki katliama tepki

04 Nisan 2018, 15:24 - Okunma: 1604

İttihadul Ulema, Afganistan’ın Kunduz vilayetinde bulunan bir medreseye, ABD tarafından yapılan hava saldırısına tepki gösterdi.

Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye, mezuniyet töreni sırasında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 100’ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivil katledilip bir o kadar da kişi yaralanmıştı.

İttihadul Ulema, yaptığı basın açıklamasıyla Afganistan’daki medrese saldırısını lanetledi.

İslami bir zihniyetin oluşmasının İslam düşmanlarını endişelendirdiğini ve bu yüzden yapılan saldırının bilinçli bir saldırı olduğuna dikkat çeken İttihad-ul Ulema, işgal ve katliamlardan kurtulmak için Müslümanlara birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu.

İttihadul Ulema binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Açıklamasında saldırıyı lanetlediklerini söyleyen Şimşek, “Afganistan’da hafızlık eğitimini bitirip, bu amaçla düzenlenmiş bir program içerisinde olan öğrencilere ve sivillere hava saldırısı yapılmıştır. Bu saldırıda çoğunluğu çocuklardan oluşan 100’ün üzerinde Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetmiş, bir o kadar da yaralı vardır. İttihad-ul Ulema olarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır-ı cemil niyazında bulunuyor ve yaralılara da acil şifalar diyoruz. Bu insanlık dışı olayı lanetliyor ve kınıyoruz.” dedi.

“Bu saldırı İslam ve Kur’an-a yapılan bilinçli bir saldırıdır”

Saldırının bilinçli bir saldırı olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Bu saldırı bize şunu gösteriyor; bir yere eğer fitne düşmüşse orada her insan mutlaka bundan zarar görüyor. Bu olayı da bu şekilde değerlendiriyoruz. Bu kadar masumane bir ortamda bu olayın yapılmış olmasını bilinçli yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırıyı aynı zamanda İslam’a, Kur’an-a, Kur’an hafızlarına, Müslümanların nesline yapılan bilinçli bir saldırı olarak görüyoruz.” diye konuştu.

“İslami bir zihniyetin oluşması birilerini endişelendiriyor”

Açıklamasının devamında Şimşek, şunları söyledi: “Bu olay bize aynı zamanda İslami bir zihniyetin oluşmasının birilerini endişelendirdiğini, Müslümanların dinini, Kitaplarını öğrenmelerini birilerinin istemediğini gösteriyor ve yapılan saldırıyı bu şekilde değerlendiriyoruz. Bir diğer husus, basına düşen haberlerden de anlıyoruz ki, Afganistan’da gerek devlet ve gerekse oradaki Taliban arasında bir barış görüşmesinin başlatıldığını, bu tür girişimlerin olduğunu biliyoruz. Büyük bir ihtimalle bu barışın da zarar görmesi için bu saldırının yapıldığını düşünüyor ve bunu barışa yapılan bir saldırı olarak görüyoruz.”

“Bu işgal ve katliamlardan kurtulmak için Müslümanlar birlikte hareket etmelidir”

Amerika’nın elinde bulunan her toprakta sadece fitnenin, kanın ve gözyaşının olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bir an önce Müslümanların kendilerine gelmesini, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini ve bu işgallerden, katliamlardan kurtulmak için Müslümanların birlik ve beraberliklerinden başka çarelerinin olmadığını düşünüyoruz. İttihad-ul Ulema olarak bir kez daha bu olayı kınıyor ve lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Akan kan Müslüman kanı olunca dünya kör ve sağır kalıyor”

Açıklamasının sonunda Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: “Maalesef bugün Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve bütün İslam coğrafyasında katledilenler Müslümanlardır. Yine yakın tarihte Filistin’de siyonistler tarafından onlarca sivil Müslüman kardeşlerimiz vahşi bir şekilde katledildi. Bütün dünyanın gözü önünde bu olaylar yaşanırken, akan kan Müslüman kanı olunca, ölen Müslüman çocukları olunca dünya kör ve sağır kalıyor. Bütün Müslümanlara bu hakikatleri bir kez daha hatırlatıyor ve bütün bu fitnenin önüne geçmek için Müslümanların birlikteliğinin, beraberliğinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)

16 ilde 'Ofsayt' operasyonu


16 ilde 'Ofsayt' operasyonu

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=