Lütfen bekleyin..



Diyanet-Sen 'den Afganistan’daki ABD saldırısına tepki

07 Nisan 2018, 08:46 - Okunma: 1655

Diyanet-Sen Batman şube Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye mezuniyet töreni sırasında, ABD’nin gerçekleştirdiği ve 100’ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivilin katledildiği hava saldırısını kınadı.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, Afganistan’ın Kunduz vilayetinde bulunan bir medreseye, ABD tarafından yapılan hava saldırısına tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Batman şube Başkanlığı yaptığı basın açıklamasıyla, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye mezuniyet töreni sırasında, ABD’nin gerçekleştirdiği ve 100’ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivilin katledildiği hava saldırısını kınadı.

Basın açıklamasını yapan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Afganistan’da medrese öğrencilerini mezuniyet töreni sırasında hedef alan bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Ergin, “Medrese öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan hava saldırısında hafızlığını tamamlayan öğrencilerin çoğunlukta olduğu yüzün üzerinde sivil katledildi ve birçok sivil de yaralandı. Bu bir vahşettir, sivillerin hele hele gencecik öğrencilerin üstüne bomba yağdırmak insanlık dışı bir durumdur.” dedi.

“ABD hangi ülkeye girse orada kan ve gözyaşı var”

Açıklamanın devamında Ergin, şunları söyledi: “Kendisini Kur’an-a vakfetmiş bir topluluğun üzerine bomba yağdırmak ne İslam ülkelerini ne de Batı emperyalizmini iki dünyada da bu vebalden kurtaramayacaktır. Katliamı yapanları nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. ABD’nin demokrasi adına hangi ülkeye girse oraya kan ve gözyaşından başka bir şey götürmediğini müşahede etmekteyiz. İşbirlikçi yöneticileri de kendi insanlarına zulmetmekten kendi insanını katletmekten geri kalmıyor. Müslüman ülkelerin artık oynanan bu oyunu görmesi ve bu oyunlara fırsat vermemesi gerekiyor.”(İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=