Lütfen bekleyin..



Dernek Olarak, Mazlumlara El Uzatma Gayreti İçerisindeyiz!

25 Ağustos 2015, 11:32 - Okunma: 2777

Merkezi İstanbul Ümraniye’de bulunan, İFA- DER (İnsani Fikri Akıncılar Derneği) Başkanı Orçun Şekercioğlu ile derneğin faaliyetleri ve hedefleri üzerine konuştuk. Şekercioğlu, “İslam Coğrafyası’nın Kur’an ve Sünnet merkezli bir uyanışa ihtiyacı var” dedi.

Söyleşi: Ziya Gündüz

Öncelikle şu sorudan başlayalım. İfa-Der ne zaman kuruldu. Kısaca İfa-Der’in doğuş serüvenini bize anlatır mısınız?
Öncelikle İfa-Der ne anlama geliyor onu belirtmek isterim. 
İfa Der: Bir yönüyle “İnsani Fikir Akıncıları Derneği” diğer yönüyle doğru fikirlerin sonucu olan iyilikleri ifa etme gönüllülüğü anlamına geliyor.  
İfa-Der’in kuruluş aşamasına gelecek olursak:
2010 yılı itibariyle çevremizdeki kardeşlerimizle birlikte genç “Ümraniyeliler Platformu” adı altında bir organizasyon topluluğu oluşturduk. 5 yıllık insani ve İslami çalışmalarımızın sonunda Ocak 2015 itibariyle, “İnsani Fikir Akıncıları Derneği” olarak sadece Ümraniye olarak değil kitlesel olarak genelde bir çalışmanın startını vermiş olduk. Tabi kuruluş aşamasını özet olarak anlatmak gerekirse, Genç Ümraniyeliler Platformu’ndaki bir avuç inanmış genç olarak tanımladığım kardeşlerimizle Tarihi ve aktüel konularda konusunda uzman isimlerle konferanslar, seminerler, söyleşiler vb. salon programlarıyla genç ve orta yaş nüfusun bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler düzenlemenin yanı sıra ümmetin ve toplumumuzun hassasiyetleri uyarınca basın bildirileri, fotoğraf sergileri, miting vb. organizasyonları planlayarak hayata geçirdik…

BALIK VERMEKTEN ÇOK, BALIK TUTMAYI ÖĞRETMELİYİZ
İfa-Der’in Özelde Türkiye genelde ise İslam Coğrafyası için ne gibi projeleri ve çalışmaları var?

Türkiye özelinde gençlik ve aile temalı park ve ev sohbeti planlamalarıyla toplumumuzun en fazla ihtiyaç duyduğu aile kurumunun önemini genç ve orta yaş nüfusumuza anlatma gayreti içerisindeyiz.  Balık vermekten çok, balık tutmanın öğretilmesi gerektiğini düşünüyor ve buna göre asıl görevimiz olan toplumu bilinçlendirme vazifesini de ihmal etmiyoruz.  Tabii bunun yanı sıra ulaşabildiğimiz kadarıyla aynî yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da imkânlarımızı seferber edip, ayni yardımlarda bulunuyoruz. İslam coğrafyası olarak da, Suriye –Filistin ve Gazze özelinde kendi ekiplerimizle ayni ve nakti yardım çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tabi özellikle aynî yardımları ulaştırırken anın vaciplerini göz önünde bulundurarak en acil olarak neye ihtiyaç varsa, bu noktada çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. 

Diğer İslami çalışmalar yapan vakıf ve derneklerle ortak çalışmalar yapıyor musunuz?
İfa-Der olarak elbette ki, kendi ekiplerimizle imdadına yetişemediğimiz mazlum coğrafyalarımız için kardeş vakıf ve derneklerimiz vasıtasıyla onlara el uzatma gayreti içersinde oluyoruz. Suriye – Filistin ve Gazze bölgelerine kendi ekiplerimizle ulaşırken diğer mazlum coğrafyalara ise aciliyet durumuna göre kardeş dernek ve vakıflarımız üzerinden yardımlarımızı ulaştırıyoruz. 
TOPLUMUN ACİL UYANIŞA BİLİNCE İHTİYACI VAR
Derneğinizin tespitine göre, bu toplumun acil neye ihtiyacı var?

Sloganik bir cümle ile özetleyecek olursak; “Toplumumuzun Uyanış”a ihtiyacı var. Biraz açmak gerekirse toplumumuzun hangi mirasın üzerinde oturduğunu hangi kadim medeniyete sahip olduğunu ve hangi adımı orta ve uzun vadede hangi şekilde atması gerektiğini acilen anlaması ve hayata geçirmesi zaruri hale gelmiştir. Zira yaratılmışların en şereflisi olan insan, günümüz dünyasında ve günümüz toplumunda da yaratılmışların en şereflisi olma gayreti içinde olmalı ve bu doğrultuda fazlaca mesai harcamalıdır. Kültürümüzden, Kur’an ve Sünnet ışığındaki örf ve adetlerimizden kopma gösteren yeni nesillerimizin acilen öz kültürüne ve geçmişine dönmek suretiyle, geçmişten geleceğe köprü olma vazifesini üzerinde barındırmalıdır. 

ÖNCELİKLE VAHDET BİLİNCİNİ İNŞA ETMELİYİZ
Müslümanların vahdeti ile ilgili çalışmalarınız var mı?

Bu konudaki çalışmamız Müslümanların vahdetinden ziyade vahdetin ne olduğunu anlatacak kesimlere anlatma ile ilgili çalışma yürütüyoruz.  Vahdet bilincini öncelikle inşa etmeliyiz zihinlerde.

İfa- Der’in her hangi bir İslami gruba yakınlığı var mı?
Derneğimiz Kur’an ve Sünnet çizgisinde bulunan tüm İslami gruplara aynı yakınlıktadır. Derneğimiz ve fertlerimiz, kendilerini aziz ümmetin bir parçası olarak görmekte ve o bilinçle davranmakladırlar. 
Bildiğim kadarıyla merkezin İstanbul Ümraniye’de İstanbul ve Türkiye genelinde şubeleşmeyi düşünüyor musunuz?
Genel merkezimiz malumunuz üzere, İstanbul Ümraniye’dedir. Kâğıthane ve Sancaktepe ilçeleriyle şubeleşmeye başlamış bulunmaktayız. Ayrıca diğer ilçelerimiz içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Peki,  isteyen herkes derneğe üye olabiliyor mu? Derneğe üye olmanın şartları nelerdir? Bir de yardımlar size nasıl ulaştırılıyor?
Derneğimize üye kabulümüz şuan için referans sistemiyle devam etmekte olup konu ile ilgili farklı çalışmalarımız ar-ge birimimizce sürdürülmektedir.  
Merkez adresimiz; Mithat Paşa caddesi No:18 Kat:4 Ümraniye (Ümraniye Emniyet Müdürlüğü yanı- Son durak Merkez Camii karşısı ) 
İfa-der Merkez: 0216 412 22 52   /  0507 624 24 37  / 0536 614 36 04 
İfa-Der Kâğıthane Temsilciliği: 0532 540 85 48 / 0542 278 76 36 
www.ifader.org 
twitter.com/ifa_der 
twitter.com/ORC_SEKERCIOGLU

RABBİMİZİN RAHMETİYLE ÜMİT DOLU YARINLAR BİZİM OLACAKTIR
Konumuzla ilgili son olarak neler söylemek istersiniz? 

Aziz milletimize çağrım şudur: Büyüklü küçüklü tüm hayır kuruluşlarına maddi manevi destek olma noktasında adım atmaları ve “bir hurma ile de olsa kendinizi cehennem azabından sakının” hadisi şerifinin gereğini yerine getirmeleridir. Yaşadığımız yüzyılda dünya dengeleri yeniden şekilleniyor. Dünya dengeleri içersinde milletimiz yüzyıllara meydan okuyabilecek bir tarih yazmaya muktedirdir. Bu muktediriyet bugün bizi belki de kaldıracağımız yükten çok daha fazla bir yükün altına sokmuştur. Ancak müsterih olalım ki Rabbi Teâlâ vaadini tamamlayacak ve Rabbimizin rahmetiyle kuşanmış ümit dolu yarınlar bizim olacaktır. Aziz milletimizin bunu unutmamasını özellikle istirham ediyor, saygılar sunuyorum. 
Hocam bize zaman ayırdığınız için size teşekkür ediyorum. 
Bende böyle bir çalışmadan dolayı, sizi tebrik ediyorum. 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ENES DEMİR
3071 gün önce
İnsanî Fikir Akıncıları DerneğiİFADER olarak bu yılda “Suriye Bizim Canımız” sloganı ile yola çıktığımız Suriye’de savaş veren yerli halk için yardımlarımızı her zaman olduğu gibi yerinde teslim etmek için Suriye’ye gidiyoruz. 30.11.2015 yardımlarınızı bekliyoruz
ENES DEMİR
3071 gün önce
İFADER İNSANİ FİKİR AKNCILARI İNSANIN İNSANİ HAKKI İFADER
RÖPORTAJ Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ticaret Hayatında Helal Haram Bilinci” konusu işlendi...
Yazarımız Ziya Gündüz'ün, Süleyman Gülek ile Mutlu olmanın püf noktalar..
Yazarımız Ziya Gündüz'ün Yazar Dr. Mehmet Akar ile Beka Yayınları arası..
İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,‘Müslümanların Tarih..
Vuslat Dergisi'nin Prof. Dr. Adnan Demircan ile "Ashâb’ın Siyasî T..
Ziya Gündüz'ün “Cemre” ezgi albümüyle ismini duyuran, genç ezgi sanatçı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=