Lütfen bekleyin..



'Kim Korkar Matematikten' olimpiyatının finali yapıldı

09 Nisan 2018, 17:30 - Okunma: 2675

Batman Anadolu Lisesinin her yıl düzenlediği geleneksel 'Kim Korkar Matematikten' olimpiyatının bu yıl 5'incisi yapıldı.

Batman Anadolu Lisesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 5'incisi düzenlenen "Kim Korkar Matematikten" olimpiyatına, Batman merkez ve merkeze bağlı ortaokullardan üçer, toplam da ise 156 öğrenci katıldı.

Anadolu Lisesi okul binasında gerçekleşen matematik olimpiyatı öncesi, olimpiyata katılan öğrenci ve öğretmenlere okulun konferans salonunda hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrencileri, matematiğe olan ilgilerinden dolayı tebrik etti ve başarılar diledi.

Kurtaran, "Batman Anadolu Lisemizin koordinesinde gelenekselleşen 'Kim Korkar Matematikten' yarışmasının bu yıl 5'incisi düzenleniyor. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren buna liselerimizi de dâhil edeceğiz. Hayat matematiktir ya da matematik hayattır diyoruz. Hayatın her anında matematiğin etkisini görüyoruz. Analiz yaparken, bilgiyi ortaya çıkartırken vb. birçok konuda matematik yardımımıza koşuyor. Bunun için biz diyoruz ki matematiksiz bir hayat olmaz. Matematik olimpiyatına öğrencilerimizin bu yoğun ilgi ve katılımı bize gösteriyor ki artık öğrencilerimizin matematik fobisi ortadan kalkmış." dedi.

Konuşmasının devamında Kurtaran, şunları söyledi: "Bu organizasyonumuz yarışmadan çok bir değerlendirmedir. Bu etkinlik vesilesiyle matematik okuryazarlığımızı ölçeceğiz. Bizim matematik olimpiyatıyla yapmak istediğimiz şey bir farkındalık oluşturmaktır. Hem bu sayede sizler diğer arkadaşlarınıza iyi birer örnek oluyorsunuz. Sizler birer matematik dostusunuz. Rakamlarla aramızın çok iyi olması için harflerle de aramızın çok iyi olması lazım. Harflerle aramızın çok iyi olması içinde bizim çok kitap okumamız gerekiyor. Matematiğe karşı olan ilginizden dolayı hepinizi kutluyorum."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu listede yer alan telefonlar ölüm saçıyor

Bu listede yer alan telefonlar ölüm saçıyor

Bu listede yer alan telefonlar ölüm saçıyor

Bu listede yer alan telefonlar ölüm saçıyor

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=