Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi şehit aileleri, gazi ve yakınlarıyla buluştu

19 Nisan 2018, 14:30 - Okunma: 1840

​Batman Üniversitesi tarafından organize edilen “Batman Üniversitesi Şehit Aileleri, Gazi ve Yakınları ile Buluşuyor” etkinliği gerçekleştirildi.

14-20 Nisan Şehitler Haftası münasebetiyle Batman Üniversitesi tarafından organize edilen “Batman Üniversitesi Şehit Aileleri, Gazi ve Yakınları ile Buluşuyor” etkinliği Batı Raman Kampüsü Merkezi Yemekhane Turkuaz Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şehitler Haftası’nda şehit aileleri, gazi ve yakınları onuruna düzenlenen kahvaltıya Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yahya Görmüş, şehit ve gazi ve yakınları ile Batman Üniversitesi personeli katıldı.

Şehitler Haftası’nda şehit aileleri, gazi ve yakınları onuruna düzenlenen kahvaltıda konuşan Durmuş, “Dün Ankara’dan 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak Başkanlığında ilimize gelen şehit yakınlarıyla birlikte Şehitler Haftasında geçtiğimiz günlerde Siirt’te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit olan korucularımızın ailelerine taziye ziyaretinde bulunduk. Bugün de Ankara’dan gelen şehit ailelerimiz ile Batmanlı şehit aileleri ve gazilerimizi buluşturmak istedik, bu sebeple kahvaltı programını tertip ettik. Katılımlarından dolayı başta Sayın Valimiz Ahmet Deniz’e, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’a ve Milletvekilimiz Sayın Mahmut Koçak’a ve şehit yakınları ile gazilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Şehitlik makamı, dinimizdeki en yüce makamların başındadır”

Şehitliğin dinimizdeki en yüce makamların başında olduğunu ifade eden Durmuş, “Şehitler Haftası münasebetiyle canını bayrağı, dini ve vatanı için feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. Ayrıca gazilerimizi de minnetle anıyorum. Bedenimiz Türk, Arap, Kürt, Boşnak, Laz olabilir ama bizim ruhumuz yani inancımız birdir. O da İslam’dır elhamdülillah. O sebeple kimse bu milleti bölemez parçalayamaz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bunun en büyük timsalidir. Rabbimin katında tek ehemmiyet takvadır. Rabbim Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı, Boşnak'ıyla bu milleti korusun ve her daim muhafaza eylesin. Cümlemizi takva ehlinden eylesin.” dedi.

“Anadolu coğrafyası bizim kaderimiz”

Kahvaltıdan sonra şehit yakınlarında hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, Anadolu coğrafyasının bu topraklarda yaşayan herkesin kaderi olduğunu belirterek, “Biz bin yıldır Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı ve Çerkez’iyle, Alevi ve Sünni’siyle bu topraklarda bir ve beraber yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Biz, Anadolu coğrafyasına medeniyet, merhamet ve güzellikler getirmişiz. Ama bunu yaparken de her zaman dış güçlerine saldırılarına maruz kalmışız. Bu saldırılarla mücadelemiz devam ediyor. Yaklaşık 30-40 yıldır ayağımıza pranga yaptıkları, bölücü terör örgütü olan PKK’yla ve yine dış güçlerin piyonu olan FETÖ ve DAİŞ gibi terör örgütleriyle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir.  Bu projeler Türkiye’nin önünü kesme projeleridir.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cihan İmparatorluğu’nun mirası üzerine kurulmuş güçlü bir devlettir. Bizler şehit yakınlarımız olan; annelerine, babalarına ve eşlerine ne yapsak azdır. Hiçbir şekilde haklarını ödeme şansımız yoktur. Bu vesileyle şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan Kuran-i Kerim tilaveti ve okunan ilahilerden sonra yapılan dua ile program sona erdi.

Hayatını kaybeden güvenlik korucuların ailesine taziye ziyareti

Durmuş, geçtiğimiz günlerde Siirt’te PKK ile çıkan çatışmada hayatını kaybeden 6 güvenlik korucusu ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Batman Üniversitesinin konuğu olarak kentte gelen 22. Dönem Afyon Milletvekili Dr. Mahmut Koçak ve Ankaralı şehit yakınları, Rektör Durmuş ile birlikte Siirt’in Ekmekçiler köyünde yaşayan korucuların ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak acılarını paylaştı ve hayatını kaybeden korucuların mezarı başında dua etti.

Ekmekçiler köyünden sonra Siirt’e bağlı Bayraktepe köyünde bulunan şehitliği ziyaret eden Rektör Durmuş ve beraberindeki heyet, burada da kabristanı ziyaret ederek dua etti.

Rektör Durmuş ve beraberindeki heyet daha sonra Siirt Valisi Ali Fuat Atik’i ziyaret etti. Rektör Durmuş ve beraberindeki heyet Siirt Valisi Atik’e sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederek, ziyaret anısına plaket takdim etti. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine 'böcek' koyanlar hakkında karar

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=