Lütfen bekleyin..



"Kur'an kurslarında çocuklarımıza dini bilgilerin aktarılması önemlidir"

02 Mayıs 2018, 13:35 - Okunma: 1522

Batman'da imamlara yönelik konferansta, Kur'an kurslarında çocuklara dini bilgilerin aktarılmasının önemli olduğu belirtildi.

Batman İl Müftülüğü tarafından, kentte görev yapan din görevlilerine yönelik "Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi" konulu konferans verildi.

Ahmet Güneştekin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, vatandaşlara din hizmetlerini ve din eğitimini sunmakla görevli olduklarını söyledi.

Deniz, "Din görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. Okullarımızda Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı gibi dini eğitimler verilmektedir. Din hocalarımızın da yaz tatillerinde Kur'an kurslarında çocuklarımıza ve gençlerimize gerçek anlamda dini bilgileri aktarmaları önemlidir. Bölgemizde bir diğer istismar konusu da 30-40 yıldır devam eden bölücü terör örgütüdür. Bölge halkımıza yönelik tehdit, saldırı ve bölgenin gelişmemesi için her türlü hainlik yapılıyor. Ancak bu belayı da hep beraber defediyoruz." dedi.

Gelecekleri için çocuklara ve gençlere doğru bilgiyi aktarmakla mükellef olduklarını belirten Batman İl Müftüsü Turgut Erhan ise dinin yanlış insanlar tarafından topluma aktarıldığında ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimiyle gördüklerini söyledi.

Bunun, Türkiye'de yaşayan herkesin en temel görevi arasında olduğunu anlatan Erhan, "Bizler her türlü aşırılıklardan, ifrattan, tefritten, batıni yorumlardan uzak Kur'an ve sünnet yolunu kendimize ilke edinerek bu şekildeki bir İslam anlayışını toplumun her katmanına ve her kesimine sunmak için elimizden gelen gayreti ve çabayı sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konferans; Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya ile Din İşleri yüksek Kurulu Uzmanı Fatih İldeş'in "Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi" üzerine yaptıkları sunumla sona erdi. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)

Sel sularına kapılan hayvanlar telef oldu


Sel sularına kapılan hayvanlar telef oldu

Sel sularına kapılan hayvanlar telef oldu

Sel sularına kapılan hayvanlar telef oldu

Sel sularına kapılan hayvanlar telef oldu

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=