Lütfen bekleyin..



Şüpheli bebek ölümleri aileleri endişelendiriyor

04 Mayıs 2018, 14:45 - Okunma: 3419

Batman’ın Kozluk Devlet Hastanesi Doğum Ünitesi’nde son zamanlarda bebek ölümlerinde bir artış yaşanırken aileler “bebek ölümlerinin” nedeninin ortaya çıkarılmasını istiyor.

​Batman’ın Kozluk ilçesi Devlet Hastanesinde son zamanlarda artan şüpheli bebek ölümleri aileleri endişelendiriyor.

Kozluk (Hezo) ilçesinde son zamanlarda artan şüpheli bebek ölümleri aileleri endişelendiriyor. Son olarak bir günde 3 bebeğin anne karnında öldüğü öğrenilirken aileler yaşanan bebek ölümlerinin tesadüfî olmadığından yakınıyor.

Defalarca geldikleri rutin doğum kontrollerinde ‘bebeklerinin gayet sağlıklı oldukları’ söylenildiğini ancak son kontrole geldikleri zaman bebeklerinin uzun süre önce anne karnında öldüğünü gördüklerini söyleyen aileler yaşanan bebek ölümlerinin normal bir ölüm olmadığını savunuyor.

Bebeği ölen ailelerden Salih Yalçın, “Dün itibariyle biz rutin olarak doğum kontrollerine geliyorduk. Son olarak dün kontrole geldiğimiz zaman bebeğin anne karnında öldüğü söylendi. ‘Hatta isterseniz başka bir doktora gösterin’ denildi. Başka doktorlara gösterdik, Batman’da Özel bir hastaneye de gittik bu bebek ölümüyle ilgili. Ondan sonra tekrar geldik Kozluk Devlet Hastanesine. Doğumu burada gerçekleştirdik. Doğum Ünitesinin önünde baktık ki 2-3 kişinin aynı günde aynı şekilde bebeklerinin öldüğünü gördük. Biz bu ölümlerin ana kaynağının ne olduğunu, nedenlerinin araştırılmasını istiyoruz. Bir ihmalkârlık varsa bu ihmalkârlığın ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Enfeksiyondan kaynaklı bir durum varsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yani bu bebek ölümlerinin nedeni ne biz yetkililerden bunu öğrenmek istiyoruz. Gerekirse savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

“Anne karnındaki bebek ölümlerinin nedeninin ortaya çıkarılmasını istiyoruz”

“Türkiye’de bebek ölümlerini araştırdığımıza göre anne karnında bebek ölümleri 1000/3 oranında düşük bir rakam. Fakat Kozluk gibi küçük bir ilçede aynı günde benim şahid olduğum 3 tane anne karnında ölüm vakası oluyor.” diyen Yalçın, "İki tanesi 7’nci ayında 1 tanesi de 3. ayında. Daha önce yapılan rutin kontrollerde bebeğin gayet sağlıklı olduğu söyleniliyor. Bir ay sonra gelindiği zaman ‘bebek bir ay önce ölmüş’ deniliyor. Peki, bunun sebebi nedir? Eğer bir ay önce ölmüşse kontrole gelindiği zaman denildi ki bebek zaten sağlıklı. Bebekle ilgili bir sıkıntı varsa, anne karnındaki bir bebeğin sağlığında problem varsa bize o zaman neden belirtilmiyor. O zaman şöyle bir sıkıntı var, gerekli yerlere götürüp bir müdahalede bulunun denilmesi gerekmez mi? Defalarca kontrolden geçiriliyor, kan tahlilleri yapılıyor. Bu kontrollerde sağlık açısından bir sıkıntı varsa yoksa tespit edilemiyor mu? Bize herhangi bir şey söylenmedi bütün rutin kontroller yapılmasına rağmen. Bu olay biz aileleri derinden üzüyor. Bizim başımıza geldi isteriz ki başkalarının başına gelmesin. Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın. Bu konuda kimin ihmalkârlığı varsa ne gerekiyorsa yapılmasını, araştırılmasını yetkililerden talep ediyoruz.” Diyerek yaşanan duruma tepkisini dile getirdi.” ifadelerini kullandı.

“Bunun normal bir ölüm olduğunu düşünmüyoruz”

Küçücük bir ilçede bir gün içerisinde nadir görülen 3 vakanın yaşandığına dikkat çeken Yalçın, son zamanlarda anne karnında ölüm vakalarının arttığına vatandaşların dilinden şahit olduklarını söyledi.

Tek amaçlarının anne karnındaki bu anormal bebek ölümlerinin nedeninin ortaya çıkarılmak olduğunu söyleyen Yalçın son olarak şu ifadelere yer verdi: “Kime sorsam anne karnında ölümden bahsediyor. Yani bu vakalar son zamanlarda çok fazla oldu. Anne karnındaki bu ölüm vakalarının nedeni nedir? Niçin daha önce tespit edilemiyor. Ki tıpta anne karnında ölen bir bebeğin anneyi bir hafta içinde zehirlemesi lazım. Batman’daki Özel bir hastanenin doktoru ise bebeğin iki aya yakın öldüğünü ve neredeyse cesedin bozulacak seviyeye geldiğini, söyledi. Bana ‘çok şanslı bir eşin var ki anne karnında uzun bir süreden beri bebeği ölmesine rağmen hiçbir şey olmamış eşine’ dedi. Doktor dahi hayretler içinde kaldı. Bunun normal bir ölüm olduğunu düşünmüyoruz. Normal bir ölüm olduğu zaman anne rahminden kan gelir, anne sırtında ağrı oluşur, herhangi bir belirtisi olur. Herhangi bir belirti de olmadı. Annenin normal doğum hali devam ediyor. Bebek ölmüş haberimiz dahi yok. Ama defalarca geldiğimiz kontrollerde sağlıklı deniliyor. Bu nasıl bir ölümdür. Bizim amacımız bunun tespit edilmesi.”

Konuyla ilgili görüştüğümüz hastane yetkilileri ise şu an için açıklama yapamayacaklarını belirttiler. (İLKHA)

'Sık idrara çıkma böbrek taşına işaret edebilir'


'Sık idrara çıkma böbrek taşına işaret edebilir'

'Sık idrara çıkma böbrek taşına işaret edebilir'

'Sık idrara çıkma böbrek taşına işaret edebilir'

  •  
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=