Lütfen bekleyin..



"Hayırda acele etmek zorundayız"

06 Mayıs 2018, 08:48 - Okunma: 1652

Batman'da TESSEP tarafından düzenlenen konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, "Bugün gençlerin en çok aslında sahip olması gereken vasıf; şevkli, heyecanlı, aktif ve dinamik olmasıdır. Yani biz hayırda acele etmek zorundayız." dedi.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği tarafından 5-13 Mayıs tarihleri arasında ilan edilen "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında yapılacak etkinliklere başlandı.

dunya-musluman-genclik-haftasi-001.jpg

Bu kapsamda TESSEP Batman İl Temsilciliği tarafından hafta münasebetiyle "Allah için sevmek Allah için buğzetmek" temalı konferans verildi.

Genç bayanlara yönelik Sevgi-Der Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman konuşmacı olarak katıldı.

dunya-musluman-genclik-haftasi.jpg

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta "Allah için sevmek Allah için buğzetmek" konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Yaman, "Allah-u Teâlâ bize nimetlerin en güzeli olan imanı, İslam’ı bizlere nasip etmiş. Kendini tanımayı nasip etmiş. 'Allah', demeyi bizlere nasip etmiş. Kelamını, Peygamberini nasip etmiş ve dolayısıyla da bize inananlarla kardeş olmayı, yani mümin kardeşler nasip etmiş. Bu çok büyük bir nimet de fakat Allah-u Teâlâ’ya inanırken bazen nasıl bir Allah’a inandığımızı kontrol etmemiz lazım. İnsan, 'benim inandığım Allah, bana şah damarımdan daha yakın olan Allah’tır' deyip ona göre hareket etmesi gerekir." dedi.

"Allah bizim öne geçmemiz gerektiğini emrediyor"

İdealleri olan genç profilinin nasıl olması gerektiğine değinen Yaman, "Bugün Müslüman bir gencin dünyanın hızına yakın bir hıza erişmesi gerekir. Aktif olması lazım. Gerek çalışmalarında gerek amellerinde aktif olması gerekir. Çünkü öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, her alanda hızlı, aktif, dinamik olanlar ancak öne geçebiliyorlar. Zaten biz Kur’an-ı Kerim’de Rabbimizin bize acele etmemiz gerektiğini, yarışmamızı emrettiğini, koşmamızı, öne geçmemizi emrettiğini görüyoruz. İşte ‘Hayırlarda yarışın’ emri aslında ileriye yönelik hızlı, aktif, şevkli, heyecanlı olun emridir." diye konuştu.

ozkan-yaman.jpg

"Şeytan ve kâfirler bizden çok hızlı hareket ediyor"

Yaman, şunları söyledi: "Bugün gençlerin en çok aslında sahip olması gereken vasıf, özellik; şevkli, heyecanlı, aktif ve dinamik olmasıdır. Yani biz hayırda acele etmek zorundayız. Bizim acelemiz var. Hem ömrümüz kısa, ecel var; hem de başkası bizden çok hızlı hareket ediyor. Şeytan, kâfirler bizden çok hızlı hareket ediyor. Onlara karşı da bizim hızlı olması gerekir. Mademki genç demek kanı hızlı, kanı kaynayan demektir; o zaman bunu pratikte, amelde göstermek lazım. Gençler okumada, davette, eksikliklerini tamamlamada acele etmesi ve koşturması lazım. Bizim istediğimiz, hayal ettiğimiz genç portresi budur." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=