Lütfen bekleyin..



Batman'da "genç sahabeler" anlatıldı

10 Mayıs 2018, 11:42 - Okunma: 1939

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında "Genç Sahabeler" konulu bir panel düzenledi.

​TESSEP, "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında "Genç Sahabeler" konulu bir panel düzenledi.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği tarafından 5-13 Mayıs "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor.

Bu kapsamda TESSEP Batman İl Temsilciliği tarafından "Genç Sahabeler" konulu bir panel düzenlendi.  

Kadınlara yönelik İl Kültür Turizm Merkezinde düzenlenen panele, Elif Serihan, Hicret Oğuz, Fatma Güzel, Beyzanur Özcan, Şehadet Sezikli, Sadiye Temel ve Hediye Kavak konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde konuşmacılar katılımcı genç bayanlara önemli tavsiyelerde bulundular.

Konuşmacılar panelde sırasıyla "Hazreti Fatma", "Musab B. Umeyr", "Erkam B. Ebi Erkam", "Esma B. Ebubekir", "Şifa Hatun", "Zeyd B. Harise" ve Hazreti Zeynep" gibi sahabelerin hayatlarını anlattı.

Yapılan panel sonrası bilgi veren TESSEP gönüllüsü Nilüfer Ekmen, panelde her biri birer yıldız gibi olan genç sahabelerin hayatının anlatıldığını söyledi.

Ekmen, "TESSEP önderliğinde hazırlanan ve kutlanan gençlik haftasının bugün 5’nci günündeyiz. Bizler de üniversiteliler olarak bu etkinliklere destek vermek istedik. Bu amaçla Peygamber efendimizin ‘Ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine tutunursanız yolunuzu bulursunuz’ hadis-i şeriflerinden yola çıkarak TESSEP etkinliğine destek verdik. Sahabelerin hayatını konu alan bir panel düzenledik. Panelimizde görev alan arkadaşlar İslam tarihinde ilkleriyle mücadeleleriyle özellikle genç yaşta İslam’ı seçip Resulullah’ın davasına omuz veren sahabeleri anlatmaya çalıştık. Hayatını anlattığımız sahabeleri seçerken özellikle İslam tarihindeki verdikleri mesajları dikkate alarak seçtik." dedi.

TESSEP öncülüğünde devam eden etkinlikler hakkında da bilgi veren Ekmen, "Etkinliklerimiz Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri devam edecektir. En son Pazar günü Atatürk Parkı’nın yan sokağında yemek ve hediyelik eşya kermesiyle son bulacaktır. Yaptığımız etkinliklerden halktan olumlu etkiler oluyor. Az bile olsa halkın gündemine de tekrardan İslami kavramları, sahabeleri sokabiliyoruz. Bu da halkta memnuniyetlik oluşturuyor." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Türkiye'den BAE'ye uyarı

Türkiye'den BAE'ye uyarı

Türkiye'den BAE'ye uyarı

Türkiye'den BAE'ye uyarı

Türkiye'den BAE'ye uyarı

Türkiye'den BAE'ye uyarı

Türkiye'den BAE'ye uyarı

  •  
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=