Lütfen bekleyin..



Batman'dan ABD ve Fransa'ya büyük öfke!

11 Mayıs 2018, 15:43 - Okunma: 1990

Batman'daki 50'yi aşkın İslami STK, 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisi ve emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığını telin etti.

​ABD'nin Kudüs kararı ve Fransa'daki skandal bildiriyi telin amaçlı Batman'da düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, mukaddesatlarına sahip çıkmayan Müslümanların zelil olduğuna vurgu yapıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen Batman'daki 50'yi aşkın İslami sivil toplum kuruluşu, 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisi ve emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımları atmasındaki şer planı, kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

"Kudüs İçin Meydanlara" temasıyla "Gülistan Caddesinde" düzenlenen kitlesel basın açıklamasına; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, siyasi parti temsilcileri, İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, STK temsilcileri ve halk katıldı.

Basın açıklamasında sık sık tekbir getirildi, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Müslüman uyuma Kudüs'e sahip çık" sloganları atıldı.

Ayrıca Kürtçe, Türkçe; "Katil israil, Amerika Filistin'den defol", "Lanet olsun bütün zalimlere", "Zulme karşı omuz omuza", "Filistin davası İslam ümmetinin davasıdır" yazılı dövizler taşındı.

Basın açıklamasında Kürtçe bir konuşma yapan bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Molla Muhammed Varol, Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri olduğunu belirtti.

"Kudüs'ü zalimlere bırakmayacağız"

Kudüs'ün özgürlüğünün Müslümanların vahdetiyle sağlanabileceğini belirten Varol, "Kudüs Müslümanların mukaddesatlarından bir tanesidir. Filistin mekânı çok sayıda enbiyanın mekânıdır. Bunun için Kudüs önemli bir mukaddesatımızdır. Bizler buradan ilan ediyoruz: Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı kesinlikle siyonistlere, Amerika'ya ve zalimlere bırakmayacağız. Her daim canımız ve malımızla Kudüs'ü savunacağız, mazlum Filistin'in yanında olacağız. Bu bizim bir sözümüzdür. Bizler bu sözü vermek için toplandık. Ne ihtiyaç varsa bizler hazırız." dedi.

"İzzet mukaddesatlara sahip çıkmaktadır"

İslam'ın mukaddesatlarına sahip çıkmanın kurtuluş vesilesi olduğuna vurgu yapan Varol, "Kim mukaddesatlarını terk ederse ne dünyada ne de ahirette hiçbir zaman aziz olmayacaktır. Çünkü kâinat Allah'ın mülküdür. Bu mukaddesatları Allah bizlere mukaddes kılmıştır. İzzet mukaddesatlara sahip çıkmaktadır. Tarihte kim mukaddesatlarını terk etmişse zelil olmuştur. Hiçbir zaman aziz olmamış, perişan olmuşlardır. Müslümanlar mukaddesatlarını öncelerse, ihtilaflarını geriye atarsa Kudüs özgür olur. Biz Müslümanlar hep birlikte Kudüs'e sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Daha sonra STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Ergin, Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi ve toprağı olduğunu söyledi.

"Abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır"

70 yıldan beri siyonistlerin, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini belirten Ergin, "Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, israil zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci israil ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar israil askerlerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 48 kişi şehit edildi, 8 binin üzerinde kişi de yaralandı." diye konuştu.

"Peygamberler mirası beldeye sahip çıkma zamanıdır"

Kudüs ve Filistin'in, 1948 yılından beri hukuksuz olarak siyonistlerin işgali altında olduğunu vurgulayan Ergin, "Siyonist israil, Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ,ilk kıblemize Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İsra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, Peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır." dedi.

"Türkiye ve uluslararası mekanizmaları hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz"

Mekke, Medine Müslümanlar için ne kadar kutsalsa, Mescid-i Aksa ve çevresi de o kadar kutsal olduğuna işaret eden Ergin, açıklamasına şöyle devam etti: "Çünkü bu belde Allah'ın ayetlerinden ve Peygamberlerimizden izler taşımaktadır. İşgalci israil ve taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak, seyretmek Müslümanlara yakışmaz. Müslüman, zalim karşısında eğilmez; zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih eder. Bugün burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve israilin bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve israilin attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz."

"İslam'a, Müslümanlara ve Kur'an-a iftira edilmesi hukuka ve vicdana aykırıdır"

Basın açıklamasında 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine de tepki gösteren Ergin, bildiriyi en ağır bir şekilde lanetlediklerini kaydetti.

Ergin, "Fransa'da bir grup tarafından hadsiz bir tavırla Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme saygısızlığında bulunulmuştur. Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kur'an-ı Kerim Allah'ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur'an-ı Kerim'e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır, hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam'a, Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu önyargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslam düşmanlığına hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür provakatif eylemleri şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyunu daha insaflı ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından pazartesi günü saat 17.30'da Atatürk Parkı'ndan Gülistan Caddesine kadar Kudüs için gerçekleştirilecek yürüyüşe davet çağrısı yapıldı. (İLKHA)

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=