Lütfen bekleyin..



Batmanlı hacı adayları uğurlandı

28 Ağustos 2015, 14:26 - Okunma: 2358

Batman’dan kutsal topraklara gidecek olan 191 kişilik hacı kafilesi bugün uğurlandı.

Batman'dan, yıllarca özlemle bekledikleri hacca gitme imkanı elde eden ve çekilen kuralarda isimleri çıkan 191 hacı adayından oluşan hacı kafilesi, bugün yola çıktı.

Kafilede 191 hacı adayı, 1’i bayan 5 görevli ve bir de kafile başkanı yer aldı. Hacı adayları, yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. İslam'ın şartlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları saat 09.30’da karayolu ile Diyarbakır’a hareket etti.

Hareket öncesi Batman İl Müftü vekili hacca gidecek olan hacılara yönelik yaptığı konuşmada hac ile ilgili bilgi verdi.

Daha sonra Batman İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Adnan Ergel’in yaptığı dua ile hacılar uğurlandı. Uğurlamada sevinç gözyaşları ve duygulu anların yaşandı.

Hacıları uğurlama ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına kısa bir açıklama yapan Batman İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Adnan Ergel, “Her sene Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Batman’da hacı adaylarımızı kutsal topraklara gönderdik. 2007-2013 yılları arasında Batman Müftülüğümüze müracaat eden, ön kaydını gerçekleştiren 8 bin 355 hacı aday adayımızdan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kurada isimleri çıkan 317 hacı adaylarımızdan 191’i diyanet kanalıyla kaydını gerçekleştirdi. Geri kalan 136 kişi ise A grubu seyahat acentalarına kayıtlarını gerçekleştirdiler. Bu gün Diyanet İşleri Başkanlığına kayıtlarını yapanları batman kafilesi Kutsal topraklara hareket etmek üzere Diyarbakır Hava Limanına uğurladık. Diyarbakır’dan da saat 15.00 sıralarında Medine’ye uçacaklar. Kafilemiz kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirdikten sonra 5 Ekim tarihinde Türkiye’ye dönecekler.” diye konuştu.

Yıllardır  özlemle hacca gidecekleri günü beklediklerini  belirten hac adayları ise, böyle güzel bir duygu ve sevincin hiçbir şeyle mümkün olmayacağını dile getirdiler.

Hacı adaylarından Hüseyin Oslun (70), “9 senedir hacca gitmek için eşimle kendimi yazdırmıştım. 9 sene sonra daha yeni kurada ismimiz çıktı. Biz günahkâr kullar olarak o kutsal topraklara gidip af edilmeyi umuyoruz. Kutsal topraklarda milletimize, akraba, bölge insanlarımızın ve tüm Müslümanların selamete kavuşması için dualar edeceğiz. Öyle umut ediyoruz ki Allah Teâla dualarımızı kabul eder.” dedi.

Hacı adaylarından Arif Yapıcı ise şunları söyledi: “Hacca gideceğimiz için çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Benle eşim diğer hacı adayları kadar fazla beklemedik. Bizim kuramız üçüncü senede çıktı. İlk defa gideceğiz çok heyecanlıyız. O kutsal topraklara girmeyi Allah herkese nasip etsin.”

Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal yolculuğa uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak karayoluyla Diyarbakır’a hareket ettiler (M.Sait Çelik İLKHA)

Etiketler : hac
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=