Lütfen bekleyin..



Ramazanda köylülerin meşe yaprağı mesaisi

23 Mayıs 2018, 11:54 - Okunma: 1363

Köylüler evde besledikleri hayvanları için dağlardan topladıkları meşe yaprakları mesaisi Ramazanda da devam ediyor.

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı köylerde oturanlar evde besledikleri hayvanları için dağlardan topladıkları meşe yaprakları mesaisi Ramazanda da devam ederken kendilerini zorladığını söylediler.

Havanın sıcak olmasından dolayı serin saatlerde çalışan Gercüş'e bağlı Çiçekli (Şiferê) köyü ve Gönüllü (Derdile) köyü çiftçileri, Ramazanda yoğun bir meşe yaprağı mesaisi yapıyor.

Ramazan'ın birinci gününden bu yana sabah ve ikindi namazı sonrası serin saatlere işlerini yaptıklarını belirten Çiçekli köyü çiftçilerden Abdurrahman Kaya, bu seneki Ramazanın önceki senelere göre daha serin olduğunu ancak oruçluyken serin bile olsa yaptıkları işten dolayı zorlandıklarını söyledi.

Kaya, “Hayvanlarımız evde açtır onlar için meşe yapraklarını topluyoruz. Meşe yapraklarını toplamaya akşama doğru gidiyoruz. Getirdiğimiz meşe yaprakları sonraki günün akşamına yetiyor. Hayatımız böyle, bu işi yapmak zorundayız. Köylü olarak hayvancılık ve tarımla uğraşıyoruz. İkindi namazından sonra bir cüz Kur’an-ı Kerimi okuduktan sonra iş için çıkıyorum. Elhamdülillah Ramazanımız serin ve güzeldir. Allah-u Teâlâ bu serinlikle rahmet ve şefkatini gösteriyor. Her gün hayvanlarım için bir yük meşe yapraklarını götürüyorum.” dedi.

Gönüllü köyü sakinlerinden Mahsum Kavak da “Her zaman yaptığımız işi Ramazan ayında da devan edip hayvanlarımıza meşe yapraklarını getiriyoruz. Yaptığım iş bana göre zor değil her gün meşe yapraklarını toplamaya gidiyoruz. Hava güzeldir zorlanmıyorum. Bu işi yaparken rahatlıkla Ramazanım orucumu da tutuyorum.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=