Lütfen bekleyin..



Batman’da onlarca okul ‘Beyaz Bayrak’ sertifikası aldı

29 Mayıs 2018, 16:39 - Okunma: 2893

Batman genelinde ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan 69 okula ‘Beyaz Bayrak’ sertifikası verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “Beyaz Bayrak” işbirliği protokolü kapsamında yapılan denetimler sonrası ‘Beyaz Bayrak’ almayı hak eden okullara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

İl genelinde 2018 yılı ‘Beyaz Bayrak’ almayı hak eden 69 okula İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen törenle ‘Beyaz Bayrak, Prinç Levha ve Beyaz Bayrak Sertifikaları’ verildi.

Sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Sünger, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okul idarecileri katıldı.

Sertifika töreninde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, beyaz bayrak çalışma süreciyle ilgili teknik bilgiler verdi. Ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Sünger kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

Sünger, “Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ‘Beyaz Bayrak’ iş birliği protokolü kapsamında okulların; temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. ‘Beyaz Bayrak’ işbirliği protokolüyle bugüne kadar ilimizde 238 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı, hedefimiz tüm okullarımızın beyaz bayrak almalarıdır.” diye konuştu.

Ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 3 yıl geçerlilik süresi olan beyaz bayrak sertifikası almayı hak eden okul idarecilerini kutladı.

Beyaz bayrak konusunda şu an Türkiye ortalamasının üzerinde bir durumda olduklarını söyleyen Kurtaran, “Bu gerçekten çok mutluluk verici bir tablo. İlimizde hedefimiz bu rakamı yüzde 100’lere çıkarmak. Geçmişte okullarımızın hijyen durumu hepimizin malumu ancak beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızın ortaya koyduğu bu tablo ülkemizin kat ettiği aşamaları çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Beyaz Bayrak ile okullarımız hijyen konusunda sağlık standartlarını yakalamış. Bu durum velilerimizin çocuklarını okula gönderdiğinde sadece onların eğitimi değil aynı zamanda çocuğun sağlığıyla ilgili de endişe taşımaması gerektiğini ortaya koyuyor.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul idarecilerine ‘Beyaz Bayrak, Prinç Levha ve Beyaz Bayrak Sertifikaları” verildi.(İLKHA)

AÖF soru ve cevapları erişime açıldı


AÖF soru ve cevapları erişime açıldı

AÖF soru ve cevapları erişime açıldı

AÖF soru ve cevapları erişime açıldı

AÖF soru ve cevapları erişime açıldı

AÖF soru ve cevapları erişime açıldı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=