Lütfen bekleyin..



Aydın Gök’ün seçim lokali açıldı

01 Haziran 2018, 13:19 - Okunma: 2097

HÜDA PAR'ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök'ün merkez seçim lokali, teravih namazının ardından miting havasında, tekbir ve salâvatlar eşliğinde açıldı.

HÜDA PAR'ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök'ün merkez seçim lokalinin açılışı miting havasında, tekbir ve salâvatlar eşliğinde yapıldı.

Bağımsız aday Aydın Gök'ün merkez seçim lokalinin açılış programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, HÜDA PAR İl Başkanı, İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İttihadul Ulema üyeleri, âlimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri, partililerin yanı sıra kalabalık bir kitle katıldı.

Açılış boyunca halk sık sık, "Batman'ın gururu Dr. Aydın Gök", “Batman seninle gurur duyuyor”, “Aydın Gök meclise”, “Adalet için Doktor Aydın Gök” şeklinde sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışın selamlama konuşmasını yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, halka seslenerek, parti olarak destekledikleri Aydın Gök’ü meclise göndermek için seçim gününe kadar durmadan, gece-gündüz çalışmaları gerektiğini söyledi.

Özlenen adaleti yeniden tesis etmek için halkın, HÜDA PAR’ın programına ve adaylarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şahin, bunun için halkın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu aktardı.

Açılış konuşmasının ardından adeta miting havasında geçen programda, İlahi Sanatçılarından Özcan Atsat, Kürtçe ve Türkçe ezgiler seslendirdi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen HÜDA PAR’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu, Batman ile ilgili projelerini anlattı.

Gök, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde partisinin kararı ve halkın istekleri doğrultusunda, seçim barajı engeli nedeniyle Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi.

“Tek baraj halkın barajı olmalıdır”

Seçim barajının bir zulüm barajı olduğunu belirten Gök, “Aslında Batman’da da birbirinden değerli, birbirinden kıymetli 5 adayla seçime girmeyi düşünüyorduk. Fakat maalesef yüzde 10’luk seçim barajı engeli dolayısıyla bu mümkün olmadı. Batman’da gerek tabanımızca gerekse de sahada dolaştığımız vatandaşlarımızın yoğun talepleri istekleri doğrultusunda bağımsız aday olarak seçime girmeyi uygun bulduk. Aslında bağımsız olarak seçime girme sebebimiz, zülüm olan yüzde 10 baraj sistemidir. Bu baraj bir kısım seçmenin iradesine konulmuş bir ipotektir. Bir partinin meclise girmesine engel olacak tek baraj halkın barajı olmalı. Yani, bir parti eğer seçime girebilecek sayıya ulaştıysa seçmenden o desteği aldıysa meclise girmesi lazım. Siz buna engel olamazsınız, olmamalısınız. Sizin yüzde 10 seçim barajıyla buna engel olmanız halkın iradesini hiçe saymanızdır. Yani temsilde adalet ilkesini çiğniyorsunuz.” dedi.

“Önceliğimiz insan ve adalettir”

Devletin görevinin halka hizmet olduğunu vurgulayan Gök, “Biz ne devleti ne de devletin kurumlarını kutsal görmüyoruz. Önceliğimiz insandır, önceliğimiz adalettir. Devletin üzerine düşen ise insanların 5 temel hakkı olan can, mal, nesil, akıl ve din emniyetinin sağlanmasıdır. Devletin üzerine düşen budur ve halkın hakları da bunlardır. Şayet halkımız bize teveccüh gösterirse inşallah Batman’ın vekili olarak meclise gittiğimizde özellikle bu haklar üzerinde duracağız. Milletin menfaatine, hizmetine olacak kanunların, yasaların çıkarılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” diye konuştu.

“Düşünce ve ifade özgürlüğü anayasal güvence altına alınmalı”

İfade ve düşünce özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalkması gerektiğini vurgulayan Gök, “Bırakın insanlar hür, özgür bir şekilde kendilerini ifade edebilsinler ve bunu anayasal güvence altına alalım. Çatışma ve şiddete dökülmedikten sonra her insan kendi düşündüğünü rahatlıkla ifade edebilmeli.” ifadelerini kullandı.

“Güvenlik soruşturmaları kalkmalıdır”

Kanun Hükmünde Kararnameler ile güvenlik soruşturmalarının meydana getirdiği mağduriyetlere de değinen Gök, şunları söyledi:

“Binlerce insan bu durumdan muzdariptir. Güvenlik soruşturmalarının tümden kalkmasını istiyoruz. Güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu mağduriyetler bir zulümdür. Aynı şekilde mülakatlar da ciddi mağduriyetlere neden oluyor. Mülakatlar rüşvet ve adam kayırma vesilesi olmuş. Mülakatların da kalkması lazım. Düşüncemize göre, mülakat değil, liyakat önemlidir.”

“Bu mesele on binlerce insanımızın canına mal olmayacak kadar basit bir meseleydi”

Kürt meselesine ilişkin de konuşan Gök, bu meselenin yüzyıllardan bu yana gelen bir mesele olduğunu aktardı.

Gök, “Bu mesele sadece ülkemizin değil, çevremizdeki komşu ülkelerin de meselesidir. Bu mesele yıllarca sürecek ve on binlerce insanımızın canına mal olmayacak kadar basit bir meseleydi. Bu mesele çok basit bir şekilde çözülebilirdi. Bunun da yolu adalet temelli İslam kardeşliğidir. İnsani değerler ve adalet ekseninde bu mesele çok rahatlıkla çözülebilirdi ama maalesef Kürdistan bölgesinde bu iradeyi ortaya koyabilecek iktidarlar bunu ihmal ettiler. Bu önemli mesele yıllarca emperyalistler tarafından kullanılan bir mesele halini getirildi ve bu uğurda binlerce, on binlerce gencimizi kaybettik. Değer miydi buna?” açıklamasında bulundu.

“Anadilde eğitim ile ne ülke bölünür ne de parçalanır”

Kürt meselesinin çözümünün birlik ve beraberliği de beraberinde getireceğinin altını çizen Gök, “Müslüman Türk kardeşimiz neye sahipse Müslüman Kürt, Arap, Zaza kardeşimiz de aynı haklara sahip olsun derseniz bu kendiliğinden hallolur. Gelin anadilde eğitimle buna başlayalım ve bu meselenin çözümüne Bismillah diyelim. 15-20 milyon vatandaşınızın konuştuğu Kürtçeyi hak olarak verelim. Anadilde eğitim hakkı verildiği zaman ne ülke bölünür ne de parçalanır, kıyamette kopmayacaktır. Bu, insanları birbirine bağlayacaktır.” dedi.

Konuşmasının devamında Gök, Batman için yapacakları projeleri anlattı.

İttihadul Ulema Üyesi Molla M. Ali Altun hocanın yaptığı duanın ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, İl Başkanı, İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İttihadul Ulema üyeleri ve Aydın Gök, salâvat ve tekbirler eşliğinde kurdeleyi kesti.

Açılışın ardından seçim lokalinde tebrikler kabul edildi. (İLKHA)

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

Gök: Mecliste halkın dertlerine çare olacağız

  •  
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, seçime günler ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Batm..
Dur durak bilmeyen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Se..
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde kon..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=