Lütfen bekleyin..



Kudüs'ü özgürlüğe kavuşturmak Müslümanların üstüne bir borçtur

07 Haziran 2018, 17:23 - Okunma: 1188

​Ramazan ayının son cumasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmak bütün Müslümanların üstüne bir borç olduğunu söyledi.

Her yıl Ramazan ayının son cumasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla İLKHA konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmak bütün mümin ve Müslümanların üstüne bir borç olduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerim tabiriyle Kudüs’ün etrafı mübarek kılındığını belirten Erhan, “Kudüs İslam’ın başkentidir. Kudüs miraç mekânıdır. Kudüs peygamberlerin uğrak yeridir. Kudüs göklere açılan en yakın kapıdır. Kudüs Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimizin ayete buyurduğu gibi çevre ve etrafını mübarek kılmış olduğu bir mekândır. Kudüs Kur’an-ı Kerim’de geçiyor olması dolayısıyla Kudüs’ün ayakta kalması Kudüs’ün müminlerin bir şiarı olduğunun göstergesidir. Müslümanların şiarının bugün siyonist zulmü altında inliyor olması hazmedilebilecek bir şey değildir.” dedi.

Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak Müslümanlar üzerine borç olduğunu dile getiren Erhan, “Kudüs Müslümanlarla beraber olduğu zaman sevginin saygının muhabbetin hoşgörünün mekânı olmuştur. Orada yaşayan diğer din mensupları da o hoşgörüden oldukça fazla istifade etmişlerdir. Ne zaman ki siyonizm girmiş maalesef o sevgi ve saygının olmuş olduğu o mekânlar kanın, gözyaşının adeta cadde ve sokaklarda oluk oluk akmaya başladığı bir yer haline gelmiştir. Bugün Filistin’de Gazze’de çile ve ıstırap çeken siyonistlerin zulmü altında inleyen kardeşlerimizi kurtarmak, Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak bütün mümin ve Müslümanlar üzerine bir borçtur.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların kanayan yarasının Kudüs olduğunu altını çizen Erhan, “Müminim Müslümanım diye herkesin kalbinde bugün bir kanayan yara vardır. Bizim kanayan yaramız Müslümanların kanayan yarası Kudüs’tür. Bugün elinden, dilinden, gönlünden her kim ne geliyor ise Kudüs için onu yapmak zorundadır. Hiçbir şey yapamayanların Ramazan ayı içerisinde ellerini kaldırırken gönlünü ve kalbini samimiyet ve ihlasla Yüce Yaratan’a açıp orası için dua etmelidir. Bir kes daha yenileyerek söyleyeyim Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak, peygamberlerin uğrak yerini eski haline döndürmek, o miraca açılan kapı inciler incisi Kudüs’ü özgürlüğe kavuşturmak mümin ve Müslümanlar üzerine birer borçtur.” şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=