Lütfen bekleyin..



İş ilanına başvuru yoğunluğu

26 Haziran 2018, 12:52 - Okunma: 2691

Batman'da İŞKUR'un toplum yararına programları (TYP) kapsamında işe alınacak 950 kişi için noter huzurunda kura çekimi başladı.

Batman'da İŞKUR tarafından yapılan 950 kişilik iş ilanına 8 bin 500 kişi başvurdu.

Batman İl Kültür Müdürlüğü Sinema Salonu'nda noter huzurunda, 950 kişinin 6 ay için işe alınması amacıyla kuralar çekildi. Kura çekimi sırasında salonda vatandaşların olmaması dikkati çekti.

Kura çekiminde ismi çıkacak olan 950 işçi, TYP kapsamında belediye, kaymakamlık ve diğer bazı kurumlarda 1 Temmuz'da işe başlayacak.

Noter yetkilileri tarafından çekilen kuralar, ilgili kurum yetkilileri, İŞKUR yetkilileri ile basının katılımıyla gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, 950 kişinin alınacağı işe toplamda 8 bin 500 kişinin başvuru yaptığını söyledi. Polat; belediye, müftülük, Batman Orman İşletme Müdürlüğü, Batman İl Özel İdaresi, Hasankeyf Kaymakamlığı, Batman İl Kültür Müdürlüğünde olmak üzere toplamda 950 personeli istihdam edeceklerini bildirdi.

Polat, "Noter kurasıyla ilgili, kurum ve yetkililerin iştirakiyle şeffaf bir şekilde Batman ilimize tahsis edilen toplum yararına programların noter çekimleri yapıldı. Toplam 950 kişilik bir toplum yararına program katılımcısı noter kurasıyla seçilip, bu isimler il müdürlüğümüze gönderilecektir. Kurada isimleri çıkan kişilerin 1 Temmuz itibariyle işe başlaması hedeflenmektedir." dedi.

Programa toplam 8 bin 500 başvurunun yapıldığını aktaran Polat, "Bu işçilerimiz belediye, üniversite, ildeki kurum ve kaymakamlıklarda çalışacaktır. Bu, toplam 6 aylık bir süreçtir. 31 Aralık'ta bu program son bulacaktır. Bu tür projelerle birlikte özel sektör projelerimiz de devam etmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Dikkat, en çok kaza yapılan ay yaklaştı!

Dikkat, en çok kaza yapılan ay yaklaştı!

Dikkat, en çok kaza yapılan ay yaklaştı!

Dikkat, en çok kaza yapılan ay yaklaştı!

Dikkat, en çok kaza yapılan ay yaklaştı!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=