Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV: "Dini ve manevi eğitime ağırlık vererek evlatlarımızı kurtarabiliriz"

26 Haziran 2018, 18:19 - Okunma: 1630

​Uyuşturucu kullanma tehlikesinin ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çeken Batman SAĞ-ÇEV, uyarılarda bulundu.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV), Birleşmiş Milletlerce belirlenen “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Gün münasebeti ile uyuşturucunun gündem yapılıp, zararlarının anlatıldığına işaret edilen açıklamada, “Alındığı iddia edilen onca tedbir ve yasal düzenlemelere rağmen uyuşturucu kullanan şahıs sayısı maalesef her geçen gün artmakla beraber kullanım yaşı da gittikçe düşmektedir. Öyle ki sokaklarımız, parklarımız bu illeti çekinmeden kullanan gençler ile dolmaya başlamıştır.” denildi.

Manevi eğitim alamayan gençlerin uyuşturucu tuzağına düştüğüne vurgu yapılan açıklamada, “Ailede ve eğitim sisteminde ciddi bir manevi eğitim alamayan çocuklarımız ve gençlerimiz bu illeti satanların tuzaklarına düşmekte, hem aile hem de toplum için bir tehlike ve sorun olmaya başlıyorlar. Bu tehlike çok ciddi boyutlara varmıştır. Caydırıcı özelliği olmayan kanun ve yasalarla, sadece polisiye tedbirlerle bu sorunun çözülmediği bilakis büyüdüğü tartışma götürmez bir gerçeklik olarak önümüzde duruyor. Toplum olarak maneviyat ve değerlerimizden uzaklaştıkça hem bizler hem de evlatlarımız bu tür illetlerin potansiyeli haline geliyoruz. Bu yüzden manevi eğitim ve değerlerimize dönmek zorundayız. Sonuçlar ile ne kadar uğraşılsa da sebeplerle yüzleşmediğimiz müddetçe bu sorundan kurtulamayacağımız artık aşikârdır.” ifadelerine yer verildi.

“Manen ve ruhen onları doyurmalı, mutlu bir aile ortamı oluşturmalıyız”

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: “Dolayısı ile devlet, eğitim sistemini yenilemek, maneviyatı ve İslami değerlerimizi merkeze alan bir müfredat oluşturmak durumundadır. Aile ve toplum olarak da çocuklarımızın üzerinde daha çok durmalı, manen ve ruhen onları doyurmalı ve mutlu bir aile ortamı oluşturmak zorundayız. Unutmayalım ki; evde huzur ve mutluluğu bulamayan çocuklar bunları dışarıda aramakta ve bu çetelerin ağlarına düşmektedirler.”

“Dini ve manevi eğitime ağırlık vererek evlatlarımızı kurtarabiliriz”

Bu konunun üzerine hassasiyetle gidilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, “SAĞ-ÇEV olarak bizler, dini ve manevi eğitime ağırlık vermek ve değerlerimize sarılmak sureti ile evlatlarımızı bu illetlerden kurtaracağımıza inanıyoruz. Bu konuda şimdiye kadar elimizden geleni yaptığımız gibi bundan sonra da üzerimize ne düşerse yapmaya devam edeceğiz. Ailelerimize, toplumumuza ve yetkili mercilere diyoruz ki; evlatlarımızın sağlığı, selameti ve emniyeti her türlü çıkar, dünyevi iş ve meşgalelerden önemlidir. Gelin bu konunun üzerinde daha büyük bir hassasiyet ve ciddiyetle duralım, evlatlarımızı kurtaralım ve koruyalım.” Denildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=