Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanı binlerce aileye yardım ulaştırdı

27 Haziran 2018, 14:44 - Okunma: 1306

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan Batman İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), 2018 Ramazan ayında 3 bin 140 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye 283 bin 342 TL değerinde yardımda bulunduğunu açıkladı.

​Batman Umut Kervanı, 2018 Ramazan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Ramazan ayında 3 bin 140 muhtaç aileye 283 bin TL değerinde çeşitli yardımlar yapıldı.

m.-ali-isik.jpg

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, derneklerinin Ramazan ayında yaptıkları faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Işık, "Batman Umut Kervanı olarak her sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da hayırsever kardeşlerimizin yardımları ve gönüllü üyelerimizin gece gündüz demeden çalışmaları sonucu binlerce mağdur ve yetim aileye yardım ulaştırdık. 2 bin 500 aileye 75 TL değerinde toplamda 187 bin 500 TL değerinde gıda kolisi dağıtımımız oldu. Buna Batman dışındaki illerde yaşayıp mağdur olan ailelerde dahildir. Örnek olarak Nusaybin’e 100, Dargeçit’e 50, Cizre’ye 30, Midyat’a 30, İdil’e 30 gıda kolisi gönderdik.130 aileye hayırseverlerimizin bize vermiş olduğu bayram şekeri, lokum gibi dağıtımına aracı olduk." dedi.

Muhtaç ve mültecilerden oluşan 210 aileye 56 bin 617 TL değerinde giyim yardımı yaptıklarını ifade eden Işık, "120 yetim çocuğun hayırseverlerin yardımıyla giyim ihtiyaçları karşılandı. 144 aileye toplam 24 bin 490 TL nakdi yardım, 36 aileye de 3 bin 735 TL değerinde kırmızı et dağıtımımız olmuştur. Genel olarak toplamda 3 bin 140 aileye 283 bin 342 TL değerinde yardım yapılmıştır." diye konuştu.

Hasköy Kaymakamı FETÖ'den gözaltına alındı

"Yardım çağrımıza kulak verin"

Umut Kervanında kayıtlı mağdur aile sayısının 12 bin 600’ü geçtiğine dikkat çeken Işık, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Işık, "Bu mağdur ailelere yeteri kadar yardım ulaştıramıyoruz. Duyarlı hayırsever kardeşlerimizin yardım çağrımıza kulak vermelerini, bizden yardım bekleyen ailelerin ihtiyaçları karşılama noktasında bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu hayırlı kervana bugüne kadar maddi manevi katkı sunan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Hasköy Kaymakamı FETÖ'den gözaltına alındı

Hasköy Kaymakamı FETÖ'den gözaltına alındı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=