Lütfen bekleyin..



​ 4-6 yaş çocuklar için 15 Kur’an kursu hizmet verecek

29 Haziran 2018, 17:03 - Okunma: 1380

Batman İl Müftülüğü tarafından kent merkezinde müftülük bünyesinde 4 ile 6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 15 Kur’an kursu hizmete açacak.

​Batman’da 4 ile 6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik eylül ayında 15 Kur’an kursu hizmet verecek.

Batman’da ilk olarak 2016 yılında Müftülük binasında bulunan Aygün Kur’an Kursu bünyesinde 4-6 yaş arası çocuklar için Kur’an kursu açıldı. Yoğun talep olmasıyla Belde Mahallesinde bir, Gültepe Mahallesinde 3, Cudi Mahallesinde bir, Seyitler Mahallesinde 2, Memur-Sen TOKİ’de bir ve yeni açılacak Kur’an kurslarıyla beraber Batman’da 15 merkezde çocuklara eğitim verilecek.

İçerisinde oyun sahası, ders ve dinlenme odasının bulunduğu çocuklara yönelik Kur’an kursları önemine değinen İl Müftüsü Turgut Erhan, hiçbir ebeveynin çocuklarına güzel ahlaktan daha üstün meziyet kazandıramayacağını söyledi. Erhan, “Geleceğimiz ümidimiz olan evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmek biz büyülerin temel vazife ve görevleridir. Bir anne ve babanın evladını en güzel şekilde yetiştirmesi onun üzerinde bir borçtur. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve en güzel şekilde yetiştirmek için çaba ve gayret sarf etmek gerekiyor. Bu görev eğitimcilerin en önemli vazifesidir.” dedi.

“4-6 yaş kurslarımızın sayılarını arttıracağız”

Müftülük olarak Batman’da 4-6 yaş kurslarına çok önem verdiklerini belirten Erhan, “Batman’da geçen yıldan başlamak üzere 4-6 yaş kurslarına oldukça fazla ağırlık veriyoruz. Bu senede Mehmet Emin Terece Camii kursumuz olmak üzere muhtelif alanlarda inşaatlarımızı 4-6 yaş çocuklarımızın gelebileceği şekilde iç donanımlarını ve inşaatlarını ona göre yapmak için gayret sarf ediyoruz. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim sürecinden itibaren 4-6 yaş kurslarımızın sayılarını arttıracağız. Mevcut Kur’an kurslarımız da 4-6 yaşa çevrilecek olanlarının tamamını da düzenlemelerini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Küçük yaşta öğrenilenler adeta taşa yazılan oyma yazılar gibidir”

Çocukları küçük yaştan itibaren eğitmek üzere mekânlar hazırlayacaklarını ifade eden Erhan, “Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren eğitmek üzere onlara kursları hazırlamış olacağız. Küçük yaşta öğrenilenler adeta taşa yazılan oyma yazılar gibidir. Asla zihinlerden çıkmazlar. Ama büyükken öğrenilenler su yüzüne yazılan yazılar gibidir. Sosyolog ve psikologlarımız çocukların karakteri oluşmaya başlayacağı yaşın 6 yaşa kadar olduğunu belirtiyorlar. Bizlerde hiç değilse o çocuğun dimağında dünyaya ne için geldiği ve ne için var olduğunu öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Bu açıdan 4-6 yaş kurslarımızı oldukça önemsiyoruz. Bunun içinde hem sayısal bazda hem de mekânsal anlamda onlara yönelik olarak da bu mekânları açma çabası içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

“Bu sene 15 tane 4-6 yaş kursları açacağız”

Eylül ayı içerisinde Batman’da 15 merkezde çocuklar için Kur’an kursları açılacağını belirten Erhan, son olarak şunları söyledi:

“Öğreticilerimizi de çocuklarımıza eğitim verecek şekilde görevlendirmelerini yapıyoruz. Öğreticilerimizi ya çocuk gelişim mezunlarından yada Halk Eğitim Merkezinde alınan 386 saatlik sertifikası olan kimseleri seçerek hassasiyet gösteriyoruz. 4-6 yaş kursları açmakta ilimiz biraz geç kalmış durumunda ama biz onu telafi etmenin gayreti içerisinde oluyoruz. İlk kursumuzu açtığımızda yoğun bir talebin olduğunu gözlemledik. 20 kişi alacağımız bir kursumuza 200 kişinin başvurduğunu sevinçle görmüş olduk. Ondan sonra sayıları artırmaya başladık. Gecen sene 10’a yakın kursumuz vardı. İnşallah bu sene 15 tane kursumuzda Eylül ayı itibarıyla 4-6 yaş kurslarını açacağız. Bu sınıfsal bazda daha da fazlalaşacak.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=