Lütfen bekleyin..



‘En büyük engel faşistlerdir’

03 Eylül 2015, 17:12 - Okunma: 2271

Yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Batman AK Parti İl Başkanı özgürlüklerin önündeki en büyük engelin, kendisi gibi düşünmeyenleri katleden faşist oluşumlar olduğunu söyledi.

Bölgeyi adeta diken üstünde tutan son gelişmeleri değerlendiren Batman AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, bölgedeki en büyük sorun ve özgürlüklerin önündeki en büyük engelin, kendisi gibi düşünmeyenleri katleden faşist oluşumlar olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının yandığını ve dünyanın medeniyet merkezi, insanlığın açık müzesi konumundaki ümmet coğrafyasının büyük bir yangınla karşı karşıya olduğunu belirten Uçar, “Nedense bu yangın hep mazlumları yakıyor. Bugün tüm zamanlardan daha çok barışa ve kardeşliğe muhtacız.” dedi.

Diyarbakır’da katledilen eczacı Yunus Koca ve Silvan’da PKK’nın yola döşediği bombayla katledilen 13 yaşında çocuğun, yaşanan vahşetin son örnekleri olduğunu belirten Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arabasıyla seyahat eden sivil, silahsız bir Kürt doktor katledildi. Tam Batman’da barış mitinginin olduğu saatlerde polise saldırı yapıldı. Herkes düşüncesini özgürce söylesin ve barışa katkı sunsun. Unutulmamalıdır ki, özgürlüklerin önündeki en büyük engel; kendisi gibi düşünmeyenleri katleden faşist oluşumlardır. Bu oluşumlara Kürt halkı layık değildir. Çözüm ve kardeşlik süreci yeniden hayat bulmalıdır. Barış ve huzur içinde yaşamak için üzerimize düşeni yapmalıyız.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=