Lütfen bekleyin..



Gök: “OHAL’in oluşturduğu mağduriyetler ortadan kaldırılmalıdır”

20 Temmuz 2018, 10:24 - Okunma: 1281

Batman 27. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, Olağanüstü Hal şartlarının doğurmuş olduğu mağduriyetlerin de ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Batman 27. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, OHAL şartlarının doğurmuş olduğu mağduriyetlerin de ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Ulusal basın ziyaretleri kapsamında İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret eden Batman 27. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, Olağanüstü Hal şartlarının doğurmuş olduğu mağduriyetlerin de ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Aydın Gök ve beraberindeki heyeti karşılayan İLKHA Batman Temsilcisi M. Fatih Akgül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette konuşan Gök, ildeki tüm yerel ve ulusal basın temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, 24 Haziran’daki seçimlerde tarafsız yayın politikalarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini iletti. Gök, geçtiğimiz seçimlerde kendisine oy veren tüm halka da teşekkür ettiğini ifade etti.

“Meclise girememiş olsak dahi taleplerimizin takipçisi olacağız”

Seçimin, bölge başta olmak üzere tüm ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Gök, “Tabi seçim bitti. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu ve Parlamento şekillendi. Biz yine aynı iyi niyet temennilerimizi yineliyoruz. Seçim sürecinde gerek benim seçim beyannamem gerekse de partim HÜDA PAR’ın 81 ildeki seçim beyannamesinde öncelikli 24 maddemiz vardı. Bu maddelerin önümüzdeki süreç içerisinde takipçisi olacağız. Seçim sürecinde ortaya koyduğumuz bu maddelerin önemli maddeler olduğunu, memleketin, ülkemizin ve toplumumuzun bu maddelere, taleplere ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla meclise girememiş olsak dahi bu maddelerin uygulamaya konması ve hükümet tarafından kale alınması için bunun takipçisi olacağız.” dedi.

“Olağanüstü Hal şartları da kalkmalıdır”

24 maddenin bir kısmını açıklayan Gök, “OHAL’in kalkması gerektiğini belirtmiştik, kalktı. Yalnız Olağanüstü Hal şartlarının da kaldırılmasını temenni ediyoruz. Olağanüstü Hal şartlarının doğurmuş olduğu mağduriyetlerin kalkması lazım. Olağanüstü Hal şartlarıyla ilişkili olarak "güvenlik soruşturmaları kalkmalıdır" demiştik, şu anda da bunu yineliyoruz. Mülakatların kalkması gerekir. Çünkü Olağanüstü Hal yüzünden bölgemizde Kanun Hükmünde Kararnameler ile baya mağduriyetler oluştu. On binlerce insan mağdur oldu. Bu mağduriyetlerin mutlaka kalkması lazım.” diye konuştu.

“İnsanlar onurlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmelidir”

OHAL ile birlikte özellikle büyük mağduriyetler yaşayan bölgenin normalleşmesi gerektiğine işaret eden Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Her insan, insani haklarına kavuşma noktasında kendini güvende hissetmelidir. İnsanların onurlu bir vatandaş olarak hayatını sürdürebilme konusunda herhangi bir engelle karşılaşmaması lazım. Hayat normalleşmelidir. Olası haksızlıklara karşı halkın kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Halkı mağduriyete götüren yollar kapatılmalıdır."

“Yeniden yargılanma yolu açılmalıdır”

Hâlâ 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının mağduriyetlerinin devam ettiğini anımsatan Gök, “Bir kısım insanımız çeyrek asırdır cezaevlerinde ömür tüketiyor. Bu konuda ciddi adımların atılması lazım. Bu mağduriyetlerin ortadan kalkması için yeniden yargılanma yolunun açılması gerekiyor. Bu insanlar, FETÖ’nün cezaevinde bulunan emniyet mensupları, hâkim ve savcılarının eliyle cezaevlerine atıldılar. Bu insanlar, haksız ve adil olmayan bir yargılama sonucu içerdeler. Dolayısıyla bu mağduriyetlerin mutlaka ortadan kalkması gerekiyor. Onların cezaevinde olması bir zulümdür ve adaletin geciktiğine inanıyoruz. Bu mağduriyetler kamuoyu tarafından yıllardır dillendirilmesine rağmen bunun görmezlikten gelinmesi normal değildir. Bir an önce 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının cezaevlerinden salıverilmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Kripto FETÖ'cülerin önemli bir kısmı hâlâ aktif”

Konuşmasında, kripto FETÖ'cülerin önemli bir kısmının hâlâ aktif olduklarına da dikkat çeken Gök, “15 Temmuz darbe girişiminde dahli bulunan ve parmağı olan ve halen dokunulmamış askeriye, emniyet, yargı ve siyasetteki kripto FETÖ’cülerin tespit edilip, cezalandırılmaları ülke ve toplum için, hak ve hukuk adına olması gerekendir. Tabandan on binlerce insanı intikam duygularıyla cezalandırılmakla adalet tecelli etmez. Kurunun yanında yaş da yanmamalı. FETÖ meselesinde herhangi bir suça bulaşmamış ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde parmağı olmayan insanların herhangi bir şekilde mağdur edilmeleri doğru değildir. Bu konuda mağduriyet yaşayan bir hayli suçsuz insan var.” açıklamasında bulundu.(İLKHA)

FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Hancı'ya 15 yıl hapis cezası


FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Hancı'ya 15 yıl hapis cezası

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=