Lütfen bekleyin..



5 yılda 60 bin sağlık çalışanı şiddete uğradı

23 Temmuz 2018, 13:57 - Okunma: 3986

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığı tarafından, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik artan saldırılarla ilgili yapılan açıklamada, son 5 yılda şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısının 60 bin olduğuna dikkati çekti.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığı, son 5 yılda şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısının 60 bin olduğuna dikkati çekti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Batman Şube Başkanlığı tarafından, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik artan saldırılarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulamalarını sona erdirmek için ciddi ve caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Sağlıkta şiddeti kanıksamanın mümkün olmadığının belirtildiği açıklamada, "Şifa dağıtan kurumlarda şiddetin kirli gölgesini hissetmek istemiyoruz. Şiddeti önlemeye dönük şiddet uygulayanların tutuklanması ve ağır cezalar alması gibi önemli yasal düzenlemeler getirildi. Ancak sağlıkta şiddeti doğuran sorunları çok boyutlu bir mücadele ile ortadan kaldırmadan şiddeti önlemek mümkün gözükmüyor. Sağlık Bakanlığımızın 'Beyaz Kod' verilerine göre, son 5 yılda şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısı 60 bindir. 42 bin sağlık çalışanı sözel şiddete, 18 bin sağlık çalışanımız fiziksel şiddete maruz kalmıştır." denildi.

Bakanlık verilerinin, en fazla hekimlerin şiddete maruz kaldığı, şiddet olaylarının en fazla acil servis ve polikliniklerde yaşandığı gibi çok önemli tespitler içerdiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Sağlık-Sen olarak biz de bilimsel çalışmalarımızda 'Beyaz Kod' verilerine benzer bulgulara, sağlıkta şiddeti araştıran verilere ulaştık. Hastanelerin fiziksel imkânlarının yetersizliği başta olmak üzere, birtakım yapısal sorunların varlığının da şiddeti tetiklediğine dair bulgular edindik. Toplumun sağlık bilincini ve sağlık okuryazarlık düzeyini geliştirmenin güvenlik tedbirlerini artırmadan daha kalıcı bir çözüm getireceğini gördük. Şiddeti minimalize etmek için bu yapısal ve kültürel sorunlarla etkin mücadele etmemiz gerekiyor." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=