Lütfen bekleyin..



"Yahudi ulus devlet" yasası 8 dilde kınandı

25 Temmuz 2018, 15:11 - Okunma: 1438

Batman Üniversitesi Senatosu, işgalci siyonistlerin "Yahudi ulus devlet" yasasını 8 dilde kınadı.

İşgalci siyonistlerin sözde parlamentolarında kabul ettikleri "Yahudi ulus devlet" yasasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Batman Üniversitesi Senatosu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yasayı 8 dilde kınadı.

Batman Üniversitesi Senatosu; İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça, İbranice, Arapça ve Türkçe dillerinde yayımladığı "Yahudi ulus devlet" yasasını kınama kararında işgalci siyonistleri temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) ilkelerine saygılı olmaya davet etti.

Kınama mesajında, "İsrail parlamentosunda kabul edilen 'Yahudi ulus devlet' yasası, hukukun evrensel ilke ve esaslarıyla olduğu kadar Birleşmiş Milletlerin amaç ve ilkeleri ile çatışmaktadır. Bu yasa ile israil vatandaşı Filistinlilerin hakları yok sayılmakta, Arapça resmi dil statüsünden çıkarılmakta, israilin işgal altında tuttuğu Kudüs şehri başkent olarak ilan edilmektedir. 1948'de yerlerinden çıkartılan Filistin kökenli vatandaşlara geri dönüş hakkı verilmezken dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Yahudilere geri dönüş hakkı verilmekte ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla hukuk dışılığı tescil edilmiş yerleşimler teşvik edilmektedir. Öte yandan, yasada ulusların kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanması ise yalnızca Filistinliler açısından değil; uzlaşma ve çözüm kültürüne, bir arada yaşama inancına sahip Yahudi vatandaşlar için de kabul edilebilir nitelikte değildir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Batman Üniversitesi olarak, israil parlamentosu tarafından kabul edilen, fiili olarak Filistin'de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara yasal zemin hazırlanmasını ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyoruz. İsraili temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler ilkelerine saygılı olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=